un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum arata un aparat foto 3D

23 Dec 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Alaltăieri seară am sărbătorit, alături de cei de la Smartpoint, sfârşitul unui an în care tehnologia 3D a intrat puternic în lumea noastră. Despre televizorul 3D Sony v-am mai zis, la fel şi despre Gran Turismo 5 jucat în 3D pe Playstation 3, dar acum am văzut şi tehnologia nVidia 3D pusă în practică pe proiectoare, monitoare şi alte jocuri de PC. Momentan e o nişă, dar e una foarte interesantă, iar filme 3D precum un desen animat cu struţul şi coiotul care se aleargă reciproc prin deşert au scos mai multe “wow”-uri puternice de la cei din sală şi aplauze la sfârşit. Efectele au fost foarte şmechere.

Am văzut cu această ocazie şi un aparat foto 3D fabricat de Fuji. Nu ştiu prea multe despre el, dar îi puteţi identifica rapid ineditul: are două obiective, spaţiate la o distanţă bine calculată pentru a obţine un efect 3D în fotografiile pe care le face. Şi chiar îl obţine, după cum ne-am convins apoi privind cadrele respective pe proiectul BenQ 3D avut la dispoziţie. Aparatul are 10 megapixeli, dar e cam urâţel la carcasă, semănând foarte mult cu primele aparate foto digitale, mari şi neatrăgătoare.

Sunt curios cât va dura până când vor apărea primele smartphone-uri cu fotografiere 3D, nefiind foarte dificil să pui două obiective foto într-un telefon. Problema e că nu le poţi pune foarte apropiate, dar cred că producătorii vor găsi o soluţie de compromis.

Copiii lui Geordi LaForge

Copiii lui Geordi LaForge



Spatele

Spatele

Doua obiective

Doua obiective

    5 comentarii

  1. Cred ca special gadgeturile care deschid nise noi au design neatragator. Ele tenteaza clientii “early adopters’ prin tehnologia de ultima generatie, designul va fi important cand se ajunge in main stream.

      (Citează)

  2. Totusi aparatul poate scoate si poze normale? Sau mai bine zis o poza facuta 3D poate fi convertita cumva in poza normala?

      (Citează)

  3. Camera asta scoate poze in genul celor 3D pe norc.ro ?

      (Citează)

    • Nu cred, acelea au un mic defazaj pe canalele de culoare. Pozele facute cu acest aparat le-am vazut cu ochelari activi pe proiector 3D, nu cu ochelari rosu-verde.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus