un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum alegi un flash extern pentru Pentax

20 Dec 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii

E foarte simplu: citeşti site-ul acesta, care e biblia flash-urilor externe pentru Pentax, şi alegi de acolo modelul cel mai potrivit, mai ales că majoritatea celor discutate pot fi găsite uşor în România.

Ieri mi-am pus problema găsirii unui flash extern pentru Pentax-ul meu model K-x. Lucru mai greu de făcut, având în vedere că tot ce ştiu despre ele este că dau lumină, dar nimic mai mult. Cât de mult e important să se rotească lampa flashului? Cu ce se alimentează? Cum îi reglez distanţă şi puterea? Ce e ghidul de undă? Cu ce aparate sunt compatibile? Nu ştiam nimic dintre acestea, dar acum m-am lămurit. Nu doar sunt prezentate comparativ toate modelele, dar se discută pe înțelesul începătorilor şi despre high-speed sync, rear-curtain sync, reflector secundar şi mulți alți termeni specifici. Eu m-aş cam orienta spre un Metz 48 AF-1 pentru aparatul meu, din ce citesc.

    3 comentarii

  1. eu ti-as recomanda mai bine niste obiective fixe “luminoase” :) flash-ul e bun daca vrei sa te apuci de nunti sau fotografiat eveniment pe bani; in rest, nimic nu se compara cu un obiectiv rapid.
    un 50mm f/1,4 sau un 35mm f/2… daca te tine un 77 f/1,8 (my favourite and precious) sau orice altceva din seria limited, sunt niste bijuterii; gasesti tone de 50mm f/2 pe ebay in jur de 40-50 Eur.

    uite un 35 f/2, noapte, iso 800, 1/10 sec, f/2 pe un pentax k20d: http://badorgood.com/img/09-02-174398/3.jpg

      (Citează)

    • 50mm mi se pare foarte ingust. Am acum un Sigma 50mm f2.8 pentru macro si este prea mic unghiul.

      Eu cred ca e nevoie si de un flash. Am vazut fotografii facute aproape in bezna ca in club si aratau foarte bine. Nu e vorba doar de obiectiv luminos, ci imi place cum flashul estompeaza umbrele. Are rolul lui.

        (Citează)

  2. da, are rolul lui doar ca limiteaza enorm. utilizarea lui inseamna ca subiectul stie intotdeauna ca e fotografiat, lucru de nedorit (pentru mine cel putin). apoi mai e si problema distantei… flashul se opreste dupa ceva metrii.
    50mm devine 75-80 mm pe aparatul tau (nu stiu factorul de multiplicare), ingust pt unii, ok pt altii, fiecare cu placerile lui :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus