un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce inseamna inginerie de calitate

29 Dec 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii


Fotografia aceasta e făcută pe Marte de un roboţel numit Opportunity, care a aterizat acolo în ianuarie 2004, acum aproape 6 ani. Așa arată Marte. Îmi aduc aminte că citeam zilnic space.com pentru ştiri şi informaţii din acest domeniu şi despre cei doi roboţi trimişi să exploreze planeta roşie.

Unde e ingineria despre care vorbeam? Simplu. Roboţii aceştia au călătorit multe luni prin spaţiu pentru a ajunge pe Marte, au supravieţuit unei aterizări destul de dure, au ieşit din cutia lor şi au pornit să exploreze kilometri întregi de teren din jurul locaţiei lor, făcând teste ştiinţifice cu instrumentele din dotare, înfruntând furtuni şi iarna marţiană şi transmiţând toate informaţiile înapoi pe Pământ. Erau proiectaţi să facă asta timp de 90 de zile. 2500 de zile mai târziu încă funcţionează pe planeta Marte. Sunt construiţi de JPL – Jet Propulsion Laboratories şi nu mă pot gândi la multe alte realizări pentru care un inginer ar putea fi mai mândru decât să spună că o creație de-a lui este acum pe o altă planetă și funcționează de mai bine de 25 de ori perioada prevăzută inițial.

    3 comentarii

  1. Dle inginer Radu, vedeti ca din ianuarie 2004 pana acum au trecut aproape 7 ani, nu 6 ;)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus