un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce-as face cu un Hummer H2?

13 Dec 2010  ·

AUTO  ·

13 comentarii

Sursa: http://www.hummerzone.de/node/322Neogen are un mare concurs şi dă ca premiu un Hummer H2 second-hand. Maşina a fost a companiei şi gurile rele zic că vor să scape de ea pentru că generează costuri prea mari. Ca premiu un H2 este super-tare, dar după o analiză a situaţiei eu unul mă întreb ce-aş face dacă l-aş câştiga. Nu sunt nici măcar înscris în concurs, dar pentru norocosul câștigător va fi o bucurie sau o bătaie imensă de cap? Mă uit în primul rând la costuri.

Hummer H2 are motor de 6 litri, că dah… e tanc camion SUV gigantic. Impozitul pentru motorizările mai mari de 3 litri se calculează acum ca fiind 145 de lei pentru fiecare 200 cmc al motorului, adică 145 lei x 30 pentru un motor de 6 litri. Înseamnă 4350 de lei pe an, cam o mie de euro. Pentru majoritatea oamenilor, este ca şi cum o lună pe an ar munci fără să fie plătiţi, deoarece tot salariul trebuie să meargă la impozite. Poate chiar mai mult, că nu toţi au 1000 de euro salariu în mână.

RCA? Vreo 1000 de lei cel mai ieftin. CASCO? 2500 de euro pe an. Poate veţi spune că nu faci CASCO, dar cred că şi cel mai mic accident te uşurează de mai mult decât această sumă, având în vedere că e o maşină specială. Până şi la spălătoriile auto e taxa mai mare.

Îţi iei credit la bancă doar ca să-i faci plinul. Maşina are un rezervor de 120 de litri, adică un plin costă 120 x 5 = 600 de lei, iar consumul este între 21 şi 26 de litri/100 km, deci dai câte 600 de lei la fiecare 600 de kilometri parcurşi. Un plin la două luni dacă faci şi tot înseamnă 3600 de lei pe an.

Cu alte cuvinte, ce faci dacă ai “noroc” şi câştigi un Hummer H2? Dai aproape 6000 de euro pe an pentru întreţinerea lui?

    13 comentarii

  1. Nici eu nu particip la concurs. Dar, prin reducere la absurd, daca as fi “norocosul” castigator, singura optiune ar fi sa-l vand. Cred ca in Romania sunt destui cocalari care s-ar arunca la o astfel de afacere, mai ales daca e pretul bun, fara sa se gandeasca, cel putin la inceput, ce costuri de intretinere vor avea.

      (Citează)

  2. In regulamentul concursului zice ca e un H3 defapt, din 2007. Pe langa toate taxele de mai sus scrie ca virgula castigatorul mai plateste si impozit pe venit 16% din valoarea premiului castigat + taxe de transcriere. Cel mai castigat cred ca iesi daca il vinzi. Pe siteuri, unul din 2007 e cam 20.000 euro, daca il vinzi la jumatate de pret e ok.

      (Citează)

  3. Unii, suficient de multi, ar spune ca il vand dupa ce-l castiga… cert este insa ca o astfel de masina daca esti un simplu muritor nu poti face altceva decat sa ti-o bagi undeva…

    La fel sta treaba si cu masina de la Emag :)

      (Citează)

  4. “l-as vinde unui prost” :))

      (Citează)

  5. Daca l-as castiga, as organiza un concurs destinat pitipoancelor unde eu as fi judecatorul iar regulamentul ar fi secret, chiar si pentru participante, urmand a fi dezvaluit pe parcurs. Toate probele la care vor fi supuse vor fi filmate pentru valorifcare ulterioara pe net.

      (Citează)

  6. Și după ce îți dai seama că e țeapă și vrei să-l vinzi, îți dai seama că nici măcar atâta nu poți, cine să cumpere așa ceva?

      (Citează)

  7. L-as pune la schimb cu un Audi A4 sau VW Polo+ diferenta, sigur gasesti un cocalar care crede ca iti da teapa.

      (Citează)

    • Nu mi se pare simpla nici vanzarea lui. Pe Autovit mai sunt alte 10 Hummer H3 la vanzare, esti la concurenta cu toti aceia, iar tu vinzi o masina pe care au condus-o 300 de oameni diferiti de-a lungul timpului, pe fiecare durandu-l in cur de cum se poarta cu ea, pentru ca “e de firma”.

      Ai putea face o afacere de genul “inchiriaza un hummer” si ceri 50 sau 100 de euro pe ora. Doar ca iti trebuie firma si inseamna alte cheltuieli, plus ca nu cred ca mai e asa simplu la CASCO.

      Impozitul acela de venit il platesti, da, chiar si daca vrei sa vinzi masina. Tot dai banul. Noroc ca se evalueaza la valoarea de acum.

      Porsche-le de la eMag e in aceeasi situatie, dar macar e nou si-l vinzi pe suficienti bani.

        (Citează)

  8. Adica astia au dat masina la toti fraierii din firma? Din ce stiu eu, pentru H2, categoria B parca nu e suficenta.

      (Citează)

  9. O să meargă şi mai departe până apare vreunul ingenios de o face să meargă pe gaz. Mai ştiu cazuri pe la noi.

      (Citează)

  10. Poti merge cu B-ul cu un Mercedes Sprinter de marfa de exemplu…nu cred ca pentru Hummer ti-ar trebui altceva.

      (Citează)

  11. Daca depasesti greutatea totala de 3.5 tone, iti trebuie categoria C si, daca nu ma insel, chiar si tahograf. :D La sprinter cel putin.

      (Citează)

  12. Dacă l-aș câștiga (nici nu m-am inscris la concurs) probabil mi-as face o a doua casa in el. :) Ca la Pimp my ride.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus