un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Scheletele de la Universitate

27 Nov 2010  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Am crezut că voi fi singurul ciudat care merge să vadă cu ochii lui cum se scot oseminte din pământ pe locul viitoarei (dacă se mai face) parcări subterane de la Universitate, dar n-a fost aşa. Mai erau o grămadă de alți ciudaţi care făceau fotografii aşa cum puteau, pe sub gardul respectiv, ba chiar eu, cu tot DSLR-ul Pentax din mână, eram cel mai slab dotat la capitolul aparate foto.

E un sentiment ciudat să vezi cadavre aduse la suprafaţă şi să te întrebi cine or fi fost, cum au trăit şi cum au murit. Lumea vorbea în şoaptă, deşi nu o ceruse nimeni, căci pe morţi nu-i mai poți deranja. Inevitabil însă cred că toţi se gândeau că, orice ai face în viaţă, la fel vom ajunge toţi. Peste 400 de ani vom fi doar oase necunoscute de nimeni.

Două babe care treceau pe acolo au descoperit cu uimire la ce se uită lumea: “Uite dragă, uite acolo, în groapă! Vezi? Uite! Vezi oasele alea? Vaaai! Săracii oameni! Dumnezeu să-i ierte! 90!”. Am vrut să le spun că n-au murit la revoluţia din 90, ci sunt de câteva sute de ani acolo, după cum zic specialiştii, dar n-a fost cazul. Trecea troleul 90 şi babele deja alergau după el. Înapoi la ale noastre…

Descoperirile cu adevărat importante sunt două gropi mai la dreapta. Într-una din ele, mai adâncă decât cea a cadavrelor, s-a descoperit un pahar de plastic de la un automat de cafea, iar şi mai departe, într-o groapă şi mai adâncă, un bidon de plastic de 5 litri. Se pare că pe vremea lui Mihai Viteazu se bea apă Bucovina la PET mare…

    2 comentarii

  1. ce seaca a fost faza cu babele :)) rad si acuma..

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus