un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Renault, pe duca?

9 Nov 2010  ·

AUTO  ·

10 comentarii

Aş vrea să văd nişte cifre de vânzări Renault în România pentru că, din ce văd pe stradă, impresia mea este că nu mai au aşa mult succes.

Unde e Megane 3? Această generaţie s-a lansat în 2008 şi totuşi nu ţin minte când am remarcat ultima oară un astfel de model pe stradă. Îmi aduc aminte că de Megane 1 era plin Bucureştiul. Când a apărut Megane 2 a fost la fel, într-o lună era la toate colţurile de stradă. Sedan-ul a avut un succes probabil şi mai mare şi încă e prezent peste tot. Dacă ies acum pe balcon, văd vreo 5 Megane-uri, dar nici unul nu e a treia generaţie. N-a avut succes? Nu s-a vândut în România?

Fluence. O altă maşină lansată acum câteva luni bune şi care e destul de rar întâlnită pe stradă. Culmea, are o scuză prin faptul că e urâtă cu spume, dar chiar şi aşa tot văd mai multe Fluence-uri decât Megane 3. Însă nici pe departe nu mi se pare că are succesul Megane-ului Sedan pe care îl înlocuieşte, intrarea pe piaţa fiind mult mai lentă din observaţiile mele.

Symbol. Am văzut duminică un Renault Symbol şi mi-am dat seama că uitasem că Renault are şi acest model în ofertă. Nu e, nu-l văd pe stradă, nu mă lovesc de el în parcări, nu stă în fața mea la pompă. Într-o zi normală, văd mult mai multe Range Rovere decât Symbol-uri. În schimb Symbol-ul vechi parcă ar fi maşina oficială a românului, aşa de des întâlnit este.

Ce se întâmplă? Åži nu-mi ziceÅ£i că nu le observ eu, deÅŸi oraÅŸul e plin de ele. Am o OCD deformaÅ£ie profesională, reÅ£in maÅŸinile ÅŸi numerele de înmatriculare încât uneori văd câte o maÅŸină prin oraÅŸ ÅŸi zic “ah, ăsta stă la mine în cartier, parchează pe Str Trestiana”.

Foto: Wikipedia.

    10 comentarii

  1. Eu nu am considerat ever ca REnault face masini

    O posibila explicatie ar fi ca firme mai serioase/cu priza la rromani au devenit mai accesibile si rromanii iau alceva decat Renault …. cum ar fi Skoda/VW ….

      (Citează)

  2. Raspunsul e cat se poate de clar: nu se mai vand atat de multe masini noi ca pe vremuri.

      (Citează)

  3. Etherfast are Megane 3, si e singurul de care stiu :) Asa-i, sunt rare pe strazile noastre. Pacat, prefer sa vad modelele lor decat sa ma asalteze vizual toate masinile cu numar de BG

      (Citează)

  4. ce-i drept renault nu e o firma serioasa si face carute , probabil si echipa aia din formula 1 tot cu o caruta merge si au mai si castigat acum cativa ani

    problema e ca a iesit pe piata cand vanzarea de masini noi a scazut drastic , pretul la sh pentru masini a scazut foarte mult si gasesti masini din 2007-2008 la jumatate de pret si romanii nu se mai indreapta catre o masina noua .

    eu Megane 3 pot sa zic ca am vazut destul de multe , nu ca M2 insa nici nu poti sa ai pretentia asta , pana si coupe-ul care arata demential am vazut destul de multe :)

      (Citează)

  5. Romanii nu prea mai cumpara masini noi. Si cam atat.

      (Citează)

  6. Le criź :D .

      (Citează)

  7. romanii stiu ca francezii nu fac masini bune.

      (Citează)

  8. @animaloo,

    da, romanii stiu ca germanii fac sehașuri mai bune. :D

      (Citează)

  9. Ce-mi plac mie astia care cum vine vorba de o masina sau o marca de masini o compara cu echivalentul din F1, DTM, WRC si alte competitii. N-are nici o treaba o masina de serie, din fabrica, cu una pregatita special pentru o competitie.

      (Citează)

    • Renault face masini ieftine. Incep sa ma saturi de oamenii care reproseaza ca o masina de 13.000 de euro nu e Mercedes la banii aia.

      Nici Octavia 3 nu e asa populara, dar macar acolo inca se vindea si Octavia 1. As zice mai degraba ca sunt uimit de numarul mare de Opel-uri noi, precum Astra si Insigna de ultima generatie, de numarul mare de Citroenuri care au aparut si de alte cateva marci.

      S-ar parea ca cei cu bani putini se duc spre SH si cei cu bani mai multi spre marci mai scumpe decat Renault.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus