un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Probleme cu RCS-ul? Faceti o rescanare

4 Nov 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Ieri seara nu mai prindeam vreo jumătate din canalele digitale ce-mi vin prin receiverul digital HD de la RCS. Nu TVR HD, nu ProTV normal sau HD, National TV lipsea și el și multe altele. Dintr-o inspirație am dat o rescanare de posturi și s-a rezolvat totul.

Am aflat ulterior că RCS-ul face schimbări în grila digitală și a anuntat asta prin intermediul receiverelor, deși eu nu aveam nici un mesaj în căsuța poștală (Menu > Setări > Sistem > Căsuță poștală). Dacă aveţi aceleaşi probleme ca şi mine, intraţi în Menu > Setări > Instalare > parola e 0000 > Căutare automată şi la sfârşit salvaţi canalele găsite.

Foto: @aiurea.

    7 comentarii

  1. Dupa rescanare, s-ar putea sa va treziti cu aceleasi canale de doua ori. Pentru a evita acest aspect, stergeti toate canalele, si dupa aia faceti o rescanare automata.

    Si… Inca o precizare… Utilizatorii de telefonie mobila si fixa de la RCS, au fost anuntati si prin SMS :)

      (Citează)

  2. ce posturi noi au fost introduse?protv hd cumva la pachetul baza?

      (Citează)

    • @rostefan: protv hd era si pana acum, impreuna cu sport.ro HD. A aparut un Acasa TV HD (era mai de mult, dar nu rescanasem nici atunci), Discovery Investigation imi pare necunoscut (dar nu-l prind, ca am doar Baza), DigiFilm PPV pe langa DigiFilm (nu le prind, acelasi motiv), 4 Story TV, pe care acum e fotbal din UEFA si pare maghiar dupa limba si cam atat. 105 canale in total, dar pe Baza nu le si vad pe toate.

      @Eugen: eu am facut rescanarea fara sa sterg canalele si nu am nimic dublat.

        (Citează)

  3. bre radule, tu ai treaba cu baietii de la rds? Nu de alta, dar as vrea si eu sa cunosc exact procedura necesara intru intrarea in posesia unei cutii d-asta desteapta.

    Se pare ca procedura:
    – intri in sediu
    – dai binete
    – intrebi “buna ziua, aveti d-ala”

    are mereu rezultat: “NTZ”

      (Citează)

  4. In cazul in care ai aranjat posturile in ordinea dorita, o salvare dupa Scanare automata le aduce in ordinea rds-ului. Ca sa eviti chestia asta, dupa scanare dai back si Cancel cand te intreaba daca vrei sa salvezi. Astfel posturile si-au updatat frecventa si raman in ordinea stabilita de tine.

    P.S. Posturile dublate cred ca apar pe un STB Humax Digi. Pe cele HD nu a aparut aceasta problema.

      (Citează)

  5. Vă rog dacă cunoaşteţi următoarea problemă să-mi daţi şi mie un sfat: de un timp încoace nu pot vedea anumite programe, meniul şi guide-ul deoarece imaginea e bruiată… mişcă stânga-dreapta şi bârâie. Am încercat reinstalarea grilei din meniu pe bâjbâite după cum reţinusem ordinea paşilor şi am reuşit ceva, doar că se mai adaugă nişte programe cu nume ciudate, gen “B@a”, care oricum nu se văd. Deţin un abonament Extra+.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus