un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce jenant

11 Nov 2010  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Priviți minutul 5 din filmul de mai jos, în care galeria Stelei e scoasă de pe stadion printr-un culoar viu de jandarmi care le ard bastoane pe cocoaşă. Ce dracu e asta, evul mediu? Din partea mea să-i bată măr pe toţi huliganii care strică sportul prin violenţă, dar să-i bată atunci când acei huligani atacă cealaltă galerie sau forţele de ordine, nu aşa, de control. Aici e vorba doar de frustrarea jandarmilor că sunt puşi la treabă şi e uşor să-i arzi unuia bastoane pe spinare, când tu eşti în armură urbană.

Minutul 6:30. Mi-e milă de femeia aia. Şi măcar de-ar avea sportul românesc vreo mare valoare, măcar de-am fi în Italia sau Spania sau Anglia, unde echipele sunt legendare prin succesele lor şi astfel de incidente violente în tribune pălesc în fața spectacolului sportiv. La noi lipseşte fotbalul, dar bătaia (inclusiv de joc) e maximă.

    6 comentarii

  1. Nu mai urmăresc fotbalul de mult timp dar fără să vreau aud mereu de tot felul de incidente. Galeria Stelei nu este chiar aşa inocentă. Nu aveau voie să dea drumul la acel arsenal iar în Giuleşti sunt recidivişti de când cu celebra brichetă de la care Rapid a pierdut 3 puncte.
    Nu zic că este normal ce se vede în video dar decât să se ajungă la lucruri mai grave. Uită-te şi cât teatru zace în ei.

      (Citează)

    • Sa se bata parte-n parte o zi si-o noapte, dar cand e de bataie. Jandarmii ar trebui sa sara la cotonogeala doar cand sunt atacati, nu din proprie initiativa. Azi doar s-au aruncat petarde pe stadion si atat, fara alte violente la meci.

      Eu as da vina si pe Becali aici. Mereu l-am auzit zicand ca nu-i pasa de Cupa Romaniei, pentru el nu exista aceasta competitie, de parca n-ar fi, duh, “cupa romaniei”. Eu as fi mandru de trofeu. Problema e ca au inceput sa creada in spusele sale si unii dintre suporteri. Riscau sa se intrerupa meciul si sa se dea la masa verde victoria Rapidului, dar nu le-ar fi pasat, ca e doar Cupa Romaniei, nu campionatul.

        (Citează)

  2. Suporterii stelisti sunt recidivisti pentru bricheta din Giulesti? WTF?

      (Citează)

  3. Problema e ca dadeau cu bastoanele in TOTI. Intr-adevar, o mare parte din cei de acolo meritau multe bastoane, dar cu siguranta nu toti.

      (Citează)

  4. mda… fotbalul romanesc… ce sa le ceri unor idioti

      (Citează)

  5. Uitandu-ma ieri la meci, am retrait de la distanta acele clipe nenorocite.
    Se facea prin 2006 parca sa fiu cu treaba prin Banat, cand juca Steaua la Timisoara. Fiind stelist de mic, mai mereu la meciuri, dar nu fanatic, nu puteam rata sa merg pe stadion.
    Cand ne-a intrebat nenea de la casa unde vrem bilet, eram cu un prieten, instinctiv am zis in sectorul stelistilor, bine ca nu m-a auzit nimeni de la coada.
    Dupa o gramada de peripetii am ajuns in acel sector, de-a lungul meciului in afara de injuraturile topice de ambele parti, nu au fost evenimente iesite din comun, fumigene, obiecte aruncate, etc.
    Meciul s-a incheiat, au iesit gazdele din stadion, apoi si sectorul nostru, ne coborau pana aproape de gazon, apoi insiruiti print-un tunel afara, in genul celor de pe fostul Lia Manoliu.
    Acolo ce sa vezi, insiruiti jandarmii de o parte si de alta ca aseara, isi ascuteau basoanele pe spatele nostru. Fara un motiv concret, fara discernamant, doar asa, sa fie.
    De atunci mi-am dat seama ca sunt multi idioti in jandarmerie, atentie, nu generalizez cum fac ei, care altceva decat sa-si verse frustrarile lovind oameni, nu au mai bun a face.
    Abia astept ziua in care poate vor fi identificati pe camere cei care loveau aiurea la gramada, sa fie dati afara si sa se aleaga si cu ceva procese penale pentru vatamare corporala, pentru ca atunci cand platesc biletul la meci nu ma angajez sa devin si sacul lor de box.
    Admit ca exista o gramada de scursuri printre suporteri care vin la meciuri doar sa distruga, dar acestia pot fi identificati, extrasi si dusi in fata legii, nu vad o solutie in a bate oameni la gramada.
    DOMNILOR JANDARMI, VIOLENTA NASTE NUMAI VIOLENTA.

    Sa ne auzim cu bine.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus