un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

nwradu a mers in club

11 Oct 2010  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

Sâmbătă noapte am fost în Mojo Club (fostul Backstage) şi a fost chiar drăguţ. A cântat o trupă de cover-uri diverse melodii celebre, în pauzele lor a fost muzică de toate genurile, şi hituri vechi şi noi.

Ca nefumător mereu simt că nu pot să respir în astfel de localuri. În Mojo a fost mai bine ca în alte locuri, dar mă uitam în jur şi majoritatea oamenilor fumau ţigară după ţigară, de parcă n-ar fi putut face o pauză nici măcar de câteva minute. Nu-mi place când îmi miros hainele a fum, darămite pielea. Mi-am dus mâna prin păr că în reclamele de la TV şi îmi mirosea apoi de parcă o băgasem în afumătoare. Când vin acasă şi e 5 dimineaţa, indiferent de cât de terminat aş fi (după o noapte întreagă de băutură, dans şi respins avansurile zecilor de fane) trebuie să fac baie şi să mă spăl de parcă aş fi la decontaminare.

De ce nu se face un club şi pentru nefumători? Muzică, băutura, tot un beci dosnic pe undeva, dar cu fumatul interzis. Să fim realişti, nu din ţigări se îmbogăţesc barurile pentru că majoritatea clienţilor vin cu ele de acasă. Şi atunci ce ar opri pe cineva să încerce un astfel de club no-smoking? Eu aş merge acolo şi singur mai sunt alţi 300 de oameni ca mine, ca să-l umple seara. O piaţă încă neexplorată?

PS: la o masă alăturată, patru domnişoare îşi menţineau formele şi sănătatea bând suc de portocale. Despre ele ziceam mai devreme că au fumat non-stop. Într-o mână era sucul de portocale, în altă ţigara. Sunt sigur că face minuni pentru organism, e din seria celor care bagă un meniu mare la KFC, dar cu Pepsi Light, să nu se îngraşe.

    8 comentarii

  1. In Danemarca nu se fumeaza deloc in localuri. In foarte putine localuri se poate fuma, in rest vezi cum stau oamenii afara si fumeaza. Cand stai in frig rareori iti vine sa fumezi tigara dupa tigara. Acum ca m-am lasat recent de fumat mi-am dat seama ca e defapt o regula buna (pana acum nu eram prea multumit)

      (Citează)

  2. e ok mojo am cantat anul trecut de halloween cu englezii karaoke;)

      (Citează)

  3. si eu m-am intrebat de multe ori de ce nu exista si localuri pentru nefumatori.
    Pana acum erau in mai toate localurile spatii amenajate pt nefumatori. Atata numai ca erau in usa budei, si ca sa ajungi la ele de la intrare trebuia sa treci pe la fumatori. Acum localurile se pot declara de fumatori sau de nefumatori. Si se fumeaza si la unii, si la altii, chiar daca sunt semne cu tigara taiata peste tot.

      (Citează)

  4. presupun ca un local de nefumatori ar avea succes apropiat de 0?

      (Citează)

    • Si in Anglia mi se pare ca e fumatul interzis in localuri. Toti se inghesuie afara, pe trotuar. E nemaipomenit de bine pentru nefumatori, iti prieste cu adevarat masa sau petrecerea.

      @Apollo: aia e valabil pentru restaurante. Cele cu o suprafata mica se pot declara pentru fumatori sau pentru ne-. Cele mai mari sunt obligate sa aiba zone de nefumatori, trebuie sa fie situata la intrare (ca sa nu treci prin spatiul de fumatori ca sa ajungi la ea) si alte asemenea reguli. Pentru cluburi nu stiu daca se aplica, am senzatia ca nu.

      @laur: dar de ce-s atatia englezi acolo? Am inteles ca patronul e englez (l-am si cunoscut, un tip Mike), dar si barmanii sunt englezi.

      @animaloo: de ce, crezi ca nefumatori nu vor sa se imbete sau sa danseze? Tocmai am zis ca din tigari oricum nu se fac bani in localuri, toti si le aduc de acasa. Nu mai zic ca daca ar fi sa ies la agatat femei, acolo m-as duce pentru ca fumatoarele nu ma atrag.

        (Citează)

  5. chiar nu stiu:) cert e ca englezii sunt pe lungimea mea de unda… tin la bautura au umorul specific si sunt in general usor de abordat nu ca romanii… hmm sunt curios cum arata tipul ala mike de zici tu?

      (Citează)

  6. vin si eu daca deschid un no-smoking bar. Si mai aduc si alti prieteni…De ce noi nu am avea un loc al nostru?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus