un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Moaaama, Direct Drive!

5 Oct 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Vine un moment în viaţa fiecărui fabricant de aparate, când introduce un motor de tip direct drive în produsele curente. Atunci i se pare că a reinventat roata, că a descoperit Atlantida şi răspunsul la “life, the universe and everything” sau cum zicea filmul ăla tâmpit după care cică s-a făcut şi o carte. Astăzi, în rolul principal, LG!

LG scoate o maşină de spălat cu motor Direct Drive. După cum vă spuneam, eu am auzit de la diverse firme şi de la diverşi furnizori prezentări ale acestei tehnologii de parcă ar fi fost motorul suprem, făcut de Sauron însuși în fabrica de motoare din Mordor, ca să le stăpânească pe toate celelalte. Da, e mişto tehnologia. Elimini curelele de transmisie şi o grămadă de vibraţie şi, mai important, elimini componente care se pot strica uşor, motiv pentru care unii le considera chiar a fi “consumabile”. Dar motoarele acestea sunt de ceva vreme pe piaţă şi chiar sunt băgate şi în chestii mai mici decât o maşină de spălat, nu e chiar atât de mare scofală.

E drept că tehnologia aceasta este binevenită la o maşină de spălat. Mai elimină din zgomot şi vibraţii şi LG-ul se laudă cu 8 decibeli în minus, ceea ce nu e rău. Eliminarea unor componente înseamnă și eliminarea unor frecări și deci creșterea eficienței. Pe de altă parte, cum mai faci sex pe maşina de spălat, dacă nu mai vibrează? Mulţumesc, LG, pentru că mi-ai stricat serile de marți, joi, vineri și duminică!

Serios vorbind acum, foarte amuzantă este Andreea Marin în această campanie. Intraţi pe site-ul oficial directdrive.ro (nu de la muncă, porneşte automat sunetul, dar fără acesta nu are farmec) şi o puteţi asculta vorbind despre plăcerile vieţii (spălatul rufelor, se pare), momentele ei de relaxare (când spală rufe, se pare) şi plăcerea unui ceai bun (luat călare pe maşina de spălat rufe). E genial totul.

    8 comentarii

  1. Am un LG Direct Drive și sincer nu mi-aș lua o mașină de spălat clasică.
    În primele 2 săptămâni de spălat stăteam efectiv cu ușa la baie deschisă, ca să aud că merge. Este atât de silențioasă încât mă cam speria gândul că nu o aud.

    Nu știu ce zgomot produc alte mașini moderne, dar mașina whirlpool de la maicămea de acasă este mult mai zgomotoasă.

    LG DD FTW! :D

      (Citează)

  2. La tine amateur porn night se repeta marți, joi, vineri și duminică?

      (Citează)

  3. Pana nu vad un contract scris, nu te cred.

      (Citează)

  4. Am si eu un LG direct drive ( LG F 1022 ND) si cred ca am luat o mare teapa , si pompa de evacuare si centrifuga fac un zgomot infernal , ma tot gandesc unde sa reclam chestia asta la compania LG sau la Protectia consumatorului ? Ma surprinde comentariul extrem de pozitiv de mai sus , parca nu imi vine sa cred …. In plus pe masina scrie mare Capacitate : 6 kg , dar in prospect( pe care l-am citit doar acasa , dupa ce am cumparat masina ) se recomanda sub 3 sau sub 4 kg nici vorba de 6 kg. Poate trebuia sa-mi pice fisa , la dimensiunile de 60*44*85 era vizibil cu ochiul liber cat este de mica cuva , dar am luat de bun ce este scris pe masina de spalat . Eu am dat de pomana o masina de spalat wirpool pentru ca era de 5 kg( dar pe bune de 5 kg) ca sa iau o masina de capacitate mai mare si ma aleg cu o masina de 3 kg nu stiu ce sa ma fac , mai este in garantie , nu stiu cum sa procedez sa o shimb totusi … . Voi va amuzati , dar eu chiar plang ca am aruncat 1600 de lei pentru o masina cu care spal un lighenas de rufe in 80-90 de minute , iar daca mai merg si pe bio care sau baby care ajung la doua ore ….

      (Citează)

  5. ai dreptate cu masina de spalat rufe Lg ….si a mea face un zgomot puternic nici nu pot sa stau in casa la centrifugare….vibratii nu are in schimb zgomot ..foarte tare…nu stiu unde sa reclam ca si tine acest lucru…de la LG mi-au venit service-ul si mi-au zis ca totul este in regula ….asa trebuie sa faca …proba i-am facut fara rufe in ea nu face deloc zgomot apoi cand introduc rufe pt 3/5 kg rupe de zogomot este dezechilibrata nu stiu ce dreaq are …concluzia e ca am aruncat banii pe fereastra …”solutia -imi iau alta masina si am scapat de stres ,de fire de par alb”.

      (Citează)

  6.   (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus