un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Remaniere de imagine

4 Sep 2010  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Petreanu are un post bine scris [Proști cu intenție] despre remanierea celor 6 miniştri. Au fost remaniaţi exact conducătorii ministerelor de la care ne aşteptăm să ne scoată din criză: Economie, Finanţe, Muncă, Transporturi, Agricultură. Plus Comunicaţiile, deşi acolo pare manevră. Teoretic, dacă aceste ministere nu şi-au făcut bine treaba, înseamnă că toată conducerea ţării e la pământ. Mai mult, Petreanu notează excelent cum această remaniere s-a făcut la nimereală, în viteză, noii miniştri desemnaţi fiind întrebaţi cu doar 2-3 ore înainte dacă acceptă propunerea.

Perfect adevărat, dar eu sper că toată lumea îşi dă seama că această remaniere a fost una de formă. O încercare de a mai obţine nişte “puncte” bune cu populaţia ţării prin eliminarea miniştrilor care deveniseră urâţi de marea masă a oamenilor.

Problema este că Băsescu şi Boc au anunţat planul de scoatere a ţării din criză. Miniştrii au primit ordin să obţină mai mulţi bani la buget, să dea afară salariaţi, să reducă cheltuieli, să crească taxele. Ei sunt executanții unui plan asumat de Boc în fața Parlamentului. Şi în ultimele luni asta au făcut, doar că au făcut-o prea bine. La bugetul de stat sunt încasări mai mari, cheltuielile au scăzut, dar PDL-ul devenise nepopular şi pierdea voturi. Nişte oameni le-au făcut treaba murdară, iar acum sunt eliminaţi pentru asta.

Am şi bănuiala că Videanu a fost scos din guvern doar ca să fie pregătit ca viitorul candidat la preşedinţia ţării, că altul nu e în PDL.

    6 comentarii

  1. La Udrea la presedentie nu te-ai gandit ?

      (Citează)

  2. Nu cred că-l pregătesc pe Videanu să candideze la preşedenţia ţării.
    Nu ştie să se facă popular. Şi e foarte antipatic, cam cum era şi Năstase.
    Eu aş zice mai degrabă că Blaga e bun.

      (Citează)

  3. Mai vorbim …

      (Citează)

  4. Nici eu nu cred ca il pregatesc pe Videanu, ca nu are papagal. El nu s-a prezentat nici pentru un al doilea mandat la primarie, unde avea sanse, daca stia sa iasa in fata si sa isi valorifice activitatile pozitive… In schimb, prin pasivitatea lui s-a ajuns ca ceilallti sa il atace chiar si pentru faptul ca au fost lucrari, o situatie care mie inca mi se pare incredibila.

      (Citează)

    • Cu Videanu au ceva doar oamenii din Bucuresti, suparati pentru borduri. La cum o tine Oprescu, pana la urma nu va mai parea Videanu asa rau. In restul tarii nu este cunoscut pentru nimic rau. Sanse sunt.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus