un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Prostie in trafic

21 Sep 2010  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Sensurile clasice, bătute de ani de zile, par să se schimbe de la o zi la alta fără mare atenţionare. S-a dat drumul la trafic pe Podul Grozăveşti, dar de pe pod e interzis să faci la dreapta pe partea cu Politehnica. E un mic semn de interzis acolo, dar mult noroc să-l vezi când eşti atent la treceri de pietoni şi la priorităţi, după ce în ultimii ani mereu s-a circulat pe acolo. Nu ştiu cum poţi face dacă vrei să intri în Politehnică dinspre regie, cred că treci podul, continui pe Vasile Milea şi o iei la dreapta pe prima strada utilizată până acum ca scurtătură.

Vechi, nepermis acum

Vechi, nepermis acum

Corect acum

Corect acum

***
Trei tineri într-un BMW M3 decapotabil mergeau încet prin centru şi încercau să agaţe trei fete care mergeau pe trotuar. Unde plănuiau să le bage? Una pe canapea şi două în portbagaj? Cu decapotabila se iese la agăţat în doi, ca să rămână loc şi pentru două femei pe bancheta din spate. Amatori!

***
Cineva cu un Lexus sau o Mazda se grăbea pe Calea Griviței. A urcat pe Podul Grant, dar în loc să intre pe podul propriu-zis pe breteaua normală, unde deja așteptau vreo 3 maşini să le vină rândul, a intrat pe breteaua de contrasens şi de acolo pe pod, înaintea celor care aşteptau să dea prioritate. Dacă aţi mers pe podul Grant ştiţi cum sunt acele bretele, e loc doar pentru o maşină pe ele. Dacă venea cineva pe pod şi vroia să-l părăsească dădea bot în bot cu boul cu Lexus/Mazda şi praf se făceau, că nu se aşteaptă nimeni să-ţi iasă un prost în faţă, pe contrasens, pe un pod cu care se circulă cu viteză. Mă sperie gândul că pot muri din cauza unor idioţi.

A mers B-A-C, segmentul B-A fiind pe contrasens, in curba, in coborare, doar o banda

A mers B-A-C, segmentul B-A fiind pe contrasens, in curba, in coborare, doar o banda

    7 comentarii

  1. Nici pe scurtatura nu poti, ai indicator cu “obligatoriu dreapta” cand ajungi in Splai. Sensurile de pe Splai pe zona dinspre grozavesti pana in soseaua virtutii au devenit separate. Adica, daca vrei sa mergi spre soseaua virtutii o poti face doar pe partea cu caminele. Daca vrei sa vii dinspre soseaua virtutii inspre grozavesti, poti sa o faci doar pe partea cu politehnica. Problema este ca nici nu prea ai unde sa intorci. Daca vii dinspre grozavesti si ai nevoie la Primarie sau IDM, sau alta locatie de pe partea cu Politehnica, trebuie sa o iei spre Crangasi, treci prin cea mai aiurea intersectie din Bucuresti, ajungi pe Sos. Virtutii, si intri din nou in Splai. Ziua, acest traseu se lungeste cu aproximativ 25-30 minute (doar ca sa ajungi pe partea cealalta a Dambovitei).

    P.S. Foarte inspirat ales titlul postului.

      (Citează)

  2. Legat de tipul cu Lexus/Mazda – cand a iesit a mai ocupat si 2 benzi, ma indoiesc ca a putut sa intoarca doar pe banda 1.

      (Citează)

    • @Eugen: nasol atunci, in cazul in care ai treaba la Politehnica si vii dinspre centru.

      @knox: da, a avut noroc ca nu venea nimeni atunci cand a ajuns el sus si s-a bagat direct. Dar daca ar fi venit o masina si ar fi vrut si sa iasa de pe pod exact acolo… bummer!

        (Citează)

  3. La Grozavesti e cum zice Radu, se face dreapta pe fosta scurtatura. Si e mai bine asa, pentru ca nu se blocheaza o banda intreaga pe pod. Plus ca la iesirea de pe “scurtatura” in Splai e semafor si doua benzi separate pentru cele doua sensuri. Mie mi se pare destul de logic si ok pentru fluiditatea traficului, o sa ne obisnuim….

    Si da, pe partea cu primaria si IDM se circula in ambele sensuri ca intotdeauna, cu exceptia primilor 50m pornind de la Podul Grozavesti. Sa nu ne panicam deci. :D

      (Citează)

  4. Deci cred ca parerea lui pif este cea mai obiectiva. Si siteul lui e cel mai tare.

      (Citează)

  5. Retrag: poate ar trebui si el sa aprobe din comentarii din cand in cand… Zic si eu.

      (Citează)

  6. Au… :| Intamplator chiar a patit-o duminica un coleg acolo pe Calea Grivitei. S-a busit cu un bou care intrase pe contrasens :| N-au iesit sifonate rau masinile, da’ totusi… atata timp si mai ales nervi tocati aiurea…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus