un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Asus EEE PC, editia Karim Rashid

6 Sep 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

14 comentarii

L-am văzut la sediul Asus. E un netbook de vârf ca specificaţii şi cu ecran de 10 inci, dar carcasa îi aparţine designerului Karim Rashid. Din imaginile de pe net pare a fi “în pătrățele”, dar când o vezi în realitate îţi dai seama că e mult mai mişto.

Nu e doar un model desenat, ci unul în relief, ca nişte valuri de o culoare asemănătoare cu pielea de calitate. În lumină arată cel mai bine, când fiecare astfel de pătrat capătă o altă nuanţă. Mi-a plăcut şi că toate mufele sunt protejate de capacele în acelaşi model cu carcasa, încât aspectul este unul unitar.

În plus, are ca accesorii o husă din piele şi cu acelaşi aspect de crocodil, ba chiar şi un hard disk extern micuţ şi un mouse maroniu. Există şi o versiune roz, din acela de “la soare te poţi uita, dar la el ba”. Nu e chiar ieftin, eMag-ul îl vinde cu 1779 de lei, fără accesoriile numite mai sus.

    14 comentarii

  1. Hehe, faina jucarie. Am si scris un review despre el. Intr-adevar arata foarte bine si se misca destul de bine, insa trei chestii nu-mi plac la el:
    1.) se incalzeste foarte tare, chiar daca il ti pe birou si fantele de aerisire nu sunt acoperite;
    2.) e un lucru foarte elegant mascarea porturilor de conectare, insa poti avea surprize cu unele stick-uri USB mai mari(sau mai groase). De ex. modemul USB Option 515M de la Ornage nu-l poti conecta pe niciunul dintre cele doua porturi fara un prelungitor USB. Si modemul USB de la Romtelecom sta un pic stramb in el.
    3.) Vine preinstalat cu Windows 7 Starter, ceea ce cred eu ca e un mare minus! Mai bine il vindeau cu un XP sau cu un Ubuntu Netbook Remix. Cu Win 7 pur si simplu nu putem vorbi de multitasking.

    In pachetul de vanzare nu vine cu husa si mouse, probabil se pot achizitiona separat.
    D.p.d.v. al design-ului este super! Cred ca merita sa dai diferenta de 2-3 sute de lei doar pentru design si calitatea materialului din care e facut.

      (Citează)

  2. Ce are windows la multitasking? Am 15 mii de aplicatii pornite, cateodata chiar 20 de taburi in Firefox si doar OVI de la Nokia reuseste sa il inghete temporar. Win 7 Starter se misca chiar bine, tinand cont de configuratie. Pe ceva similar (e totusi un procesor Atom. N450 inseamna ca are si chipul grafic incorporat) haraie mai tare XP-ul.

      (Citează)

  3. @ nash_mare: nu stiu tu cum te impaci cu Win7 starter, eu chiar am avut acest netbook(dar l-am returnat…) si cand lansam a 2-a sau a 3-a aplicatie, trebuia sa astept secunde bune pana pornea. am rulat pe el un Netbook Remix de pe stick si se misca muuult mai bine. Poate ar mai avea nevoie de niste RAM, nu stiu. Pe mine nu m-a convins deloc Win7 Starter.

      (Citează)

  4. Pai am modelul din poze de prin primavara….

      (Citează)

  5. si cu temperaturile cum stai? Nu ti se pare ca se incalzeste mult prea tare?

      (Citează)

  6. Nu se incalzeste mai tare decat un Fujitsu-Siemens pe care il am. E OK la capitolul asta. Nu am observat ceva nemaipomenit la el in directia asta. E carcasa calda dar nu fierbinte. Daca stau sa ma gandesc, e mai rece decat telefonul mobil dupa ce il butonez/vorbesc la el vreo 30 de minute.

    Ce ma enerveaza e rezolutia mica pe verticala…

      (Citează)

  7. Salut,

    Nici la mine nu se incalzeste prea tare. Functioneaza in parametrii normali. Aveti idee unde pot gasi cele 2 accesorii neincluse in pachetul de vanzare din Romania si anume husa din piele si mouse (maro)?

      (Citează)

  8. Radu, unde ai gasit tu hard disk-ul extern? Eu am avut doar husa, a doua baterie si mouse..:)

      (Citează)

    • Nu stiu, astept sa ne spuna Feri de la Asus ceva nou…
      Daca nu e in ROmania si-l vrei neaparat, poti oricand sa comanzi de pe Amazon sau altii, mai mult ca sigur vine rapid si la pret ok. Dar hai sa vedem intai daca se importa pe canale normale si in tara noastra.

        (Citează)

  9. caut si revin :).

      (Citează)

  10. hdd-ul extern se va gasi la inceputul lui decembrie, la Altex ;)

      (Citează)

  11. mouse-ul si huse de unde il pot comanda?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus