un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

mobbi.ro, noul meu site despre smartphone-uri

11 Aug 2010  ·

TEHNOLOGIE, TURISM  ·

18 comentarii

Ok, mobbi.ro arată suficient de prezentabil pentru a fi lansat la apă, aşa că îi dau drumul. În zilele şi săptămânile următoare voi mai adăuga tot felul de lucruri drăguţe.

Ce este mobbi.ro? Un blog despre smartphone-uri şi lumea lor, cu accent pe Android, că asta am şi la asta mă pricep cel mai bine acum. Acolo voi scrie review-uri de telefoane, de aplicaţii interesante, voi face tot felul de analize şi voi posta cele mai interesante noutăţi din acest domeniu sau tutoriale de tot felul, astfel încât posesorii de smartphone-uri să simtă că n-au dat banii de pomană pe vreun telefon scump. Iar dacă până acum consideraţi că nwradu blog v-a ajutat cu decizia de cumpărare a unui nou telefon, mobbi.ro va fi şi mai şi la acest capitol.

Cu ce diferă mobbi.ro faţă de alte site-uri asemănătoare? Hmm, în primul rând e al meu. Îmi cunoaşteţi stilul de a scrie şi de a judeca acest domeniu. Dacă vă place, mobbi.ro vă oferă mai mult (iar dacă nu vă place, vă invit să-l citiţi doar aşa de oftică, precum trollii). În plus, îmi propun să tratez în principal subiectele care ne afectează pe noi, posesori de smartphone în România şi abonaţi la Vodafone sau Orange sau Cosmote. Pe mobbi.ro nu veţi citi câte telefoane a vândut Verizon, cât procent are Android-ul din piaţa americană sau ce nume de cod al unui telefon viitor a fost găsit din întâmplare în mailul unui director taivanez către bunica sa, decât dacă are şi nişte specificaţii tehnice pe baza cărora să discutăm şi sunt şanse să apară şi la noi.

Dar aici? Ce vei mai scrie aici?
Doar despre ciudăţenii din Spania sau revoluţie? Nu. Acum practic vorbind, acest blog are trafic mult şi este vehiculul meu principal pentru prezenţa online. Articolele principale, review-uri, lansări importante, ştiri cruciale, vor fi toate și aici. Probabil că întreg postul şi discuţia pe acel subiect se va regăsi pe mobbi.ro, dar tehnologia nu dispare de pe nwradu blog. Dau însă zilnic de tot felul de aplicaţii simpatice sau ştiri interesante pentru posesorii de telefoane deştepte, dar pe care le consider prea minore pentru a figura pe acest blog. Mobbi.ro va fi însă updatat mult mai des pe acest subiect. Chiar şi aceste zile, petrecute doar făcându-i machiajul, am scris câteva posturi acolo, pe lângă mutarea celor vechi de aici.

Mă întind prea mult. Mergeţi şi vizitaţi mobbi.ro, salvaţi feed-ul, reveniţi zilnic pe el, spuneți și altora de el, dați pe Facebook, ziceți pe Twitter, etc.

    18 comentarii

  1. Felicitari, e o idee foarte buna si cred ca o sa prinda. In plus, numele domeniului e foarte bine ales!
    Spor la scris! :)

      (Citează)

  2. Prima pagina are 500kb. Nu prea e mobile friendly.Plus ca unele ţ-uri si ş-uri nu apar (in browserul Nokia cel putin)

      (Citează)

  3. Felicitari pentru ideea pe care ai avut-o si modul de implementare al site-ului. Imi place mult cum arata si sunt convins ca ma va ajuta si in continuare asa cum a facut-o nwradu.ro.

    Multa bafta

      (Citează)

  4. Vezi ca google o sa penalizeze noul site ca are content duplicat.

      (Citează)

  5. Interesting… cu toate ca sansele sa-mi cumpar smartphone sunt minuscule. Prietenul meu si-a luat de curand un Boston de la Orange, dar n-am vazut nimic scris despre el pe nicaieri. A fost foarte ieftin si pare sa faca aceleasi chestii ca smartphone-urile de 4 ori mai scumpe… care e faza? (Iar tastatura on-screen este absolut cretina si motivul nr. 1 pt care nici nu ma gandesc sa imi iau smartphone.)

      (Citează)

  6. Bafta cu noul site, e o nisa perfecta.
    @Jen: smartphone nu presupune neaparat touchscreen, nici viceversa.

      (Citează)

  7. Felicitari, cu siguranta vom urmari si noul blog!

      (Citează)

  8. e exclusiv android? (avand in vedere logo-ul)

      (Citează)

  9. @ipo: Incerc sa conving un prieten sa-mi dea cadou Nokia N95-ul lui, dar nu merge… Din cate stiu eu, Boston este singurul smartphone acceptabil ca pret, iar cele cu tastatura externa costa mult mai mult decat sunt eu dispusa sa dau pe un telefon.

      (Citează)

  10. Jen, Boston ala poate fi o chinezarie produsa exclusiv pentru Orange. Uite aici o ofera de smartphone non-touch, cu tastatura qwerty la un pret acceptabil: http://sp2.ro/ec7f1f.

      (Citează)

  11. ce vezi tu asa smartphone la Nokia E63 ala ?

      (Citează)

  12. @L!nux: ce vrei sa spui?

      (Citează)

  13. Pai, in primul rand, tine acumulatorul o galagie de timp. E o rusine pentru smartphoane! :))

      (Citează)

  14. Sa nu ne agitam, nu-mi cumpar telefon :) Prefer sa gasesc o scuza buna si sa imi iau un netbook care face de 10 ori mai multe chestii, si sa-mi pastrez Sony Ericssonul meu cel vechi pt telefoane si SMS-uri.

      (Citează)

  15. @Jen: daca nu te deranjeaza sa porti un netbook dupa tine e intr-adevar o alegere… Si-a luat prietena mea unul si acum nu se mai desparte de el, bine ca se poarta genti de dama mari. O s-o pun sa ii faca un review si sa-l pun pe blog.

      (Citează)

  16. Pai nu ma interesa netbook/smartphone decat pt cand sunt plecata din Bucuresti, altminteri acasa si la munca sunt tot timpul cu nasul in calculator. Iar alternativa este laptopul meu de 3 kile, asa ca da, un netbook ar fi mult, mult mai usor de carat daca plec o saptamana undeva.

      (Citează)

    • Multumesc tuturor pentru urari si suport! Acum cateva cuvinte pt fiecare:

      @seba18: alte domenii mai bune erau toate luate iar majoritatea nefolosite. N-ar strica taxa aia anuala pe domeniu.

      @nashu_mare: investighez si modific unde se poate. Caut si un plugin care sa faca versiune mobile. Aia cu ț si ș e de la browserul respectiv si de la sistemul de operare, care stie sa afiseze corect doar caracterele in care sedila este conectata la litera, desi nu aceasta este scrierea corecta romaneasca. Abia Vista si 7 am corectat totul, iar pe mobile inca e oarece tragedie.

      @nihasa: the fuckers! Ii distrug! Daca mai gasesti aplicatii interesante sa-mi zici.

      @Jen: eu pe tine te vad cu un notebook (eventual cu Ion, ca sa joci WoW) si un telefon conectat la el pentru acces la net. Sau iti iei modem pt laptop si telefon absolut normal. Depinde de stilul de viata cat de multa nevoie ai de un smartphone care sa te tina conectata la facebook, twitter, email instant, GPS, etc…

      @Robert: glad to hear it!

      @Skandalouz: mie imi place sa spun “despre smartphone-uri (in special cele cu Android)”. Ma asteptam la intrebarea asta. momentan am Android si la asta ma pricep. Cand vor fi stiri si evenimente cruciale si review-uri despre WM si iPhone cu siguranta voi scrie si despre ele, pentru ca traim in aceeasi lume si se influenteaza o sfera pe alta.

        (Citează)

  17. Bine de stiut.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus