un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum sa muti ferestrele de pe un monitor pe altul

3 Aug 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

display_325Eu nu ştiam treaba asta până azi, dar dacă ai mai multe monitoare conectate la calculator (eu am monitorul de birou ca primary şi televizorul mare ca secondary display), în Windows 7 poţi muta o fereastră de pe unul pe altul cu winkey + shift + săgeata stânga sau winkey + shift + săgeata dreaptă, funcţie de unde ai monitorul.

De ce e mişto asta? Pentru că pot lansa un IrfanView cu fotografiile din excursie, îl pot muta cu winkey+shift+left pe televizor şi acolo le pot vedea full screen la super calitate şi dimensiune. Sau pot muta un PDF pe televizor şi word-ul în care traduc din el să-l ţin pe monitor. Sau player-ul video, în caz că nu folosiți Media Player Classic și opțiunile sale de fullscreen. E mult mai simplu decât să le duc cu mouse-ul şi combinaţia de taste mă ajută şi pentru programele care se deschid, din greşeală sau buguri, pe televizor şi vreau să le aduc înapoi pe monitor fără a deschide televizorul ca să le văd exact unde au ajuns.

    4 comentarii

  1. Daca ai mai mult de un monitor este ok sa cauti si sa instalezi ceva de genul UltraMon. Iti ofera mult mai multe posibilitati decat ce este nativ pe Win7 :)

      (Citează)

  2. Si eu il folosesc, in mare ca sa-mi intinda taskbar-ul pe ambele monitoare. Are multe optiuni programul, printre care: posibilitatea de a seta shortcut-uri diverse, wallpaper diferit sau intins pe mai multe monitoare si tot felul de alte asemenea chichite.

      (Citează)

  3. Foarte misto! Si eu am ca primary monitorul si secondary televizorul, iar uneori cand deschideam o aplicatie se ducea pe televizor ceea ce ma enerva la maxim pentru ca trebuia sa aprind televizorul ca sa pot sa trag de fereastra sa o aduc pe monitor.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus