un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cat ati plati pentru Internet?

5 Aug 2010  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Cristi Manafu întreabă dacă lumea ar fi dispusă să plătească pentru Facebook şi Twitter. Puteţi răspunde aici. Eu zic un “poate” la primul şi un “nu” la al doilea, deoarece nu prea mă simt în largul meu pe Twitter.

Eu vă întreb altceva: cât aţi fi dispuşi să plătiţi pentru accesul la Internet? La RDS dau 35 de lei pe lună, dacă ţin minte corect. O sumă mică pentru orele fără număr, informaţiile, contactele şi distracţia pe care mi le oferă Internetul. Dacă mâine s-ar majora prețul? Dacă toţi providerii de net ar scumpi mult accesul la net? Dacă l-ar face 200 de lei sau 500 de lei? Aţi renunţa? Cred că nu. Oare până la ce sumă ar fi dispuşi oamenii să meargă?

    7 comentarii

  1. Eu zic sa nu comentati.E o intrebare capcana, pantru ca daca veti da sume, veti da si idei unora sa il scumpeasca.Sper sa fiu primul si ultimul comentariu la acest subiect.

      (Citează)

  2. In romania e cam cel mai ieftin net la viteze astronomice pentru altii , stiu ca era un stiudiu si suntem pe locul 4 in lume la viteza . Nu stiu cat as fi dispus sa platesc , acum depinde si de downtime-ul isp-ului , decat sa dau3 lei pe downtime 70% , mai bine dau 5 pe 95 % :)

      (Citează)

  3. Downtime de 95%? Adică să îți meargă 5% din timp?
    Superb!

      (Citează)

    • @cartus: nu se poate, ca sunt legi anti aranjamente de pret si concurenta serioasa. E doar ipotetica discutia.

        (Citează)

  4. Fara net sunt mancat…deci as da oricat.

      (Citează)

  5. In 2001-2002 platem cam 30-35 USD (cam 120 RON) pentru conectare prin dial-up. Mai mult nu as da nici acum chiar daca viteza este infinit mai mare. Si in SUA in acea vreme cel mai ieftin abonament la internet costa in jur de 30 USD, dar atunci ei aveau deja broadband prin CATV la UPC. Acum nu stiu care-i situatia la ei, dar cu siguranta i-am intrecut la acest capitol.

      (Citează)

  6. momentan plătesc furnizorului meu, Romtelecom, pentru tri-play aproape 150 de lei lunar, din care internetul costă cam 80 de lei. mult, dar e cam singurul provider de tipul land-line din zona în care stau eu, deşi sunt la 10 minute de mers pe jos de centrul oraşului. totuşi, sunt mulţumit de stabilitatea sistemului, în ciuda vitezelor net inferioare în comparaţie cu metropolitanul de la RDS sau reţelele de cartier bucureştene.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus