un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Nu poti si-si

13 Jul 2010  ·

GÂNDURI  ·

Spune-ți părerea

“Nea_caisă”, pe care îl vedeţi comentând şi pe aici la majoritatea posturilor, îi dă lui Petreanu o replică pe cinste la postul Aritmetica anti-șpagă. Îl citesc cu plăcere pe Vlad Petreanu, îmi place cum scrie, dar aici nea_caisă are dreptate. Nu poţi să ai funcţie înaltă într-un mare trust de televiziune, radio şi presă, să fii jurnalist de investigaţii şi totuşi să scrii pe blog “Din păcate, jurnaliştii care au notat declaraţia n-au cerut precizările fireşti: despre ce sume vorbim, ca să înţelegem cât se fură de fapt“.

Era ok dacă o scriam eu, că n-am o treabă reală cu acest domeniu al societăţii, dar de la un jurnalist mă aşteptam să aud că a căutat apoi suma, a aflat-o exact, a calculat traficul auto, i-a cerut precizări ulterioare lui Berceanu şi a publicat pe blog rezultatele.

Mai jos comentariul despre care vorbesc. Îl reproduc nu pentru că îl atacă pe Petreanu, ci ca un manifest împotriva textelor ironice şi a atitudinii revoltate pe care o au chiar oamenii care însă ar putea face mai mult de atât. Întreaga discuţie e în linkul de mai sus.

Auzi BĂ, nu vrei tu, mare șef de investigatii la antene să faci ce scrie fișa postului si să ne lași pe noi pulifricii anonimi de pe net să punem întrebări retorice și să fim revoltați.

Mai scrii un articol pe blog, mai iei un premiu și gata, ești zeu.

Zi de zi sindrofii televizate sterile, articole patetice și poze inutile cu vilele îmbuibaților. Prompteriste galagioase și analiști cu spume la gură condimentate cu filme de pe iutub. Organizare în găști mai ceva ca baieții de cartier, diferența e că voi vă duelati în trusturi, moguli, audiențe și sponsorizări. Oricine e cu noi e bun și cine nu e cu noi e satana.

Hai cu watergate-u’ stimabililor. Bani aveți, oameni este și subiecte sunt căcălău. Hai să văd un flagrant la vamă, o cameră ascunsă ceva, informatori. Măcar o dați anonimă pe net și o semnați împreună dacă vă lipsesc pietrele din pantaloni.

Hai să vedem cine e vinovat de inundații dar nu oricum: cu dovezi, acte, studii, poze. Să vad ziaristul din filme care intră pe geam când e dat afară pe ușă și care e gata macar să-si piardă slujba pentru adevăr.

Nu de alta dar dacă tot nu vreți voi ziariștii să cotizați la fondul de pensii ca restul fraierilor care cică nu sunt așa creativi ca voi, măcar să meritați asta.

PS: da știu, de fapt oamenii din zona asta a Europei sunt lasi, corupti si proști și să faci jurnalism ca la carte ar putea fi de fapt o luptă cu morile de vânt ; totuși nu poți sa fii și cu pula-n cur si cu sufletul în rai; dacă nu vrei să faci ce trebuie atunci mai bine pune niște poze, articole cu bianca lui bote’ ca să știm o treabă dar lasă-te de articolele pseudo-justițiare

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus