un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Telefonul din iad

23 Jun 2010  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Telefonul meu fix de birou (un Dialog 4222 Office, pentru cunoscători) are afişaj şi vreo 10 butoane ce păreau a fi programabile. M-am gândit să memorez pe ele câteva numere pe care le apelez mai des, ca speed-dial.

Doar că telefonul nu e deloc intuitiv şi a trebuit să iau manualul de pe net şi să-l citesc. Primul şoc: are fix 100 de pagini! Alţii scriu un roman întreg în atâtea pagini, iar ăştia abia descriu un telefon simplu cu 10 butoane. Am început să citesc acest “fraţii jderi” ai secretariatului şi am descoperit “câteva” funcţii ale telefonului: Free Seating, handsfree, answer another extension, call waiting, DND, callback, cancel all callbacks, call waiting, intrusion, bypass, privacy, lock extension, inquiry, refer back, transfer, conferinţă, send called id at transfer, diversion (permanent sau când nu răspunzi), follow-me, absense information,  mesagerie, group hunting şi alte câteva în doar primele 60 de pagini, dupa care am dat Delete si m-am dus sa beau o dușcă de tărie, ca să mă liniștesc.

N-am găsit cum să fac ce vroiam eu. Nici nu cred că poate. Dar de azi voi începe să arăt mai mult respect secretarelor. Îţi trebuie diploma de MIT ca să înveţi să foloseşti complet un astfel de telefon, nu e treaba simplă. Mă întreb cât durează cursul de telefoane la facultatea de secretare: am auzit că la ASE e de 3 semestre, iar la comunicare chiar de 4…

    3 comentarii

  1. Secretarele se rezuma, mai mereu, la a primi si da telefoane de la “device” si nu sa foloseasca restul de functii :)

      (Citează)

  2. cand are probleme cu telefonul o secretara adevarata cheama baiatul de la it, incepand cu probleme de genul “dar de ce nu are ton?” ( cand poate pune mana pe mobil sa sune la deranjamente fara probleme, dupa ce verifica daca n-a calcat cu tocul pe fir si nu cumva l-a scos din priza) si terminand cu ” vreau sa sune de 4 ori la mine apoi de 4 ori la 102, apoi la 105 si la 109 si apoi sa intre tonul de fax”, combinatiile schimbandu-se de la luna la luna dupa cum ii vine ciclul ( cand baiatul de la it il cheama pe baiatul care programeaza centrala si apoi isi culege tot el laurii )

      (Citează)

  3. Aceleasi probleme le am si eu cu telefonul de la birou. Am niste butoane pe care pot sa le programez cu niste numere de telefon. Inca nu n-am reusit…..

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus