un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ciudatenii pe vreme calduroasa

15 Jun 2010  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Românii leşină de la căldură. Pe stradă, în tren, în birou. Odată ajunşi la spital, nu le este mult mai bine, în saloane neexistând decât cel mult un ventilator anemic.

Cum au ajuns spitalele aşa de rău? Un aer condiţionat în salon ar costa… cât, 1500 de lei? Şi totuşi nu s-au pus. Ce aşteaptă? Mi se pare un lucru de bază. Aşa cum spitalul e echipat cu paturi, becuri, uşă la intrare şi medici plictisiţi, tot aşa ar trebui să aibă, în dotarea standard, şi aer condiţionat, că e la mintea cocoşului că vrei să asiguri vara răcoare. Bănuiesc că iarna nu e gerul bobotezei în saloane, deci cineva s-a gândit să le încălzească. Nu îţi vine imediat și ideea că vara vrei să răceşti cumva aceeaşi cameră?

De câte ori transmite ştiri de la mare, Pro TV-ul filmează de aproape nişte femei goale pe plajă. Fără nici o legătură cu ştirea. Ar putea să spună că la o gogoşerie din Venus s-a găsit faină prost depozitată şi tot ar exemplifica reportajul filmând vreo 2-3 femei făcând plajă topless. Tipă din imaginea de mai jos a fost întrebată dacă nu-i e frică de soarele puternic. De parcă n-ar fi putut fi pusă aceeaşi întrebare şi uneia cu sutienul pe ea.

plaja
Tot de la ProTV am văzut cum măsoară CFR-ul temperatura şinelor de tren. Se pare că bagă un termometru medicinal în şină, de parcă ar fi gura unui pacient. Tehnologie de înaltă clasă. Să le ia cineva nişte termometre profesionale, măcar pentru reportaje.

termometru

termometru2

    11 comentarii

  1. Cum să pui, maică, aer condiţionat în spital? Că face curent şi trage! Te trage curentul, maică, şi nu e de joacă!

    Pe bune acum, tu chiar vrei să-i omoare moşii şi babele internate pe şefii de spital? Nu le-ajunge câte belele au?

      (Citează)

  2. Vaca aia nu s-o fi gandit ca o vad o gramada de oameni in ugerele goale? Adica hai, pe plaja mai umbla lumea despuiata, dar sa raspunzi la intrebarile unui reporter de stiri in tatele goale mi se pare lipsa de bun simt.

      (Citează)

  3. Nu stiu cum se impaca aerele conditionate standard cu spitalele. In salile de operatie stiu sigur ca e nevoie de niste unitati speciale care sa fie compatibile cu GMP, PTP, PLM. Adica sa nu faca microbi, bacterii si aspartigus.

      (Citează)

    • Se impaca mai bine decat caldura cu spitalele. Vorbim de saloane, unde trebuie sa-ti revii si sa dormi, mai bine sa fie racoare cu microbi. Si se pot pune filtre. Daca deschizi geamul, intra mai multi microbi si praf si bacterii oricum.

      Si ce una-doua zici de PLM? :P

        (Citează)

  4. Ah, si ceferistii nu folosesc termometre medicinale. Daca ar folosi, ar exploda alea acolo la 60+ de grade. Ceea ce folosesc ei sunt niste termometre de laborator. Stii niste ceferisti care ar vrea niste termometre IP 65, cu inregistrare si comunicatie cu PC-ul? Ca acum ma bag sa le vand… :D

      (Citează)

  5. Cacat, am scris doua comentarii si nu am zis nimic de ţâţe. Ţâââââţeeeeeeeeee!

      (Citează)

  6. Da, sunt o groaza de institutii de stat care vor asa ceva pentru temperaturi de pana la o suta si ceva de grade, poate si mai mult, ca asa au prins tehnicienii de acolo.

      (Citează)

    • @ipo: ea ca ea, dar reporterul era obligat sa-i bage camera intre tate si sa-i ia interviu? E clar ordin de serviciu aici.

        (Citează)

  7. Problema e ca in spitale exista si anumite bacterii imune la anitibiotice. Si tot in spitale se fac igienizari frecvente (GMP intra in scena), poate tocmai din cauza asta. Ar fi nasol sa le creezi un mediu propice de dezvoltare. Cat despre filtre, da…, tocmai asta face din AC-urile alea ceva special.

      (Citează)

  8. Eu i-as fi bagat altceva intre sani. :D

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus