un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

HDR-uri din Palatul Parlamentului

3 May 2010  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Cum vă ziceam zilele trecute, în acest weekend s-a putut vizita Camera Deputaţilor din Palatul Parlamentului, aşa că am fost şi eu. Probabil că e ultima oară când mă duc pentru mulţi ani, deoarece l-am văzut şi la Summit-ul NATO şi acum 3 ani la alt eveniment al porţilor deschise şi cu alte ocazii înainte de asta, de m-am cam săturat de aceleaşi camere. Am făcut un set nou de fotografii astăzi şi mai jos sunt câteva HDR-uri realizate în Photomatix şi indreptate prin Picasa, la repezeală.

Cum a fost turul? Aglomeraţie medie, nici deranjantă, dar nici ca o plimbare prin parc. Alte lucruri mi-au atras atenţia.

1. Comentariile idioate. “Ia uită ce mare e sala asta! Păi da, e făcută pe banii noştri“. “Cum, tot lemnul ăsta de pe pereţi e cireş? De asta nu mai e nici un pom în ţară!“, după care 5 minute mai târziu acelaşi moş supărat pe viaţă spunea retoric “mda, e frumos, dar Luvrul e şi mai frumos“, de parcă francezii n-ar fi tăiat copaci şi n-ar fi scos piatra ca să facă toate acele palate. Lor le-au picat materialele din cer. O babă a auzit că pe peretele sălii în care sunt primiţi demnitari străini este un tablou original Grigorescu şi a zis “vai cât ne fură ăştia“, de parcă i-l furase ei din casă. Un domn admira candelabrele şi îi spunea soţiei că “alea de la Viena, când transmit concertul la televizor, sunt şi mai frumoase“, pentru că, nu-i aşa, o sală oarecare din ditamai palatul nostru trebuia să aibă candelabre mai mari decât cel al operei din Viena. Şi alte asemenea, împărţite mereu în cele două teme mari, prima cu “pe banii munciţi de noi sunt făcute astea” şi a doua cu “dincolo era mai frumos”.

2. Lipsa de atenţie la detalii. Ştiu că nu e exact circuitul de vizitare şi că multe săli sunt de obicei închise, dar în multe dintre ele erau mormane de scaune, iar pe culoare și pe scări am găsit cabluri negre trase neglijent şi neprotejat peste marmura albă, de strica tot aspectul. Lămpi lipsă cu cabluri ieşind din perete, un covor rulat şi lipit de perete, ieşirea era pe la mama naibii în deal spre Marriott, pe un drum plin de gropi şi buruieni. Se mai poate lucra la capitolul acesta.

Iată imaginile:

hdr_palatul_parlamentului_10

hdr_palatul_parlamentului_09

hdr_palatul_parlamentului_03

    6 comentarii

  1. ar trebui sa mai “tragi” putin de hdr-urile astea (mai ales la micro contrast), sunt destul de apropiate (chiar foarte) de gama dinamica a unui slr entry-level. daca tragi putin de raw-uri, ai chiar mai multa dinamica decat ce ai tu aici.
    in rest, mizeria asta de cladire e la fel de urata ca si cand am vazut-o ultima data. trebuia sa dai o tura si pe la MNAC, au o selectie extraordinara de filme americane facute pe la inceput de secol XX.

      (Citează)

    • @stefan: nu prea mai am de ce sa trag, sunt facute cu un Canon S5 cu autobracketing pe -1 /0 /+1 EV. Din pacate le-am salvat prost la resize, a scazut mult calitatea. Cred ca voi reface aia si le re-uploadez.

      Nici nu prea ai ce HDR-uri sa faci acolo. Nu erau zone intunecate si zone luminoase, ci de obicei era totul plin de lumina. Sunt un pic fortate, dar fotografii normale din PP aveam si de acum cativa ani, asa ca nu avea rost sa le mai pun pe net o data.

      @ioana: “Palatul este deschis publicului si ofera programe de vizitare in mai multe limbi de circulatie internationala. Taxa de intrare este de 15 lei pentru turistii romani si 25 de lei pentru cei straini. Pensionarii, elevii si studentii au acces gratuit, dar trebuie sa prezinte la intrare carnetul de elev, student, respectiv talonul de pensie. Programul de vizitare este zilnic, intre orele 10-16. Vizitarea se poate face individual sau in grup si dureaza aproximativ 2 ore.” De pe http://timp-liber.acasa.ro/unde-iesim/ce-vizitam-azi-palatul-parlamentului-4629.html

      Nu vor fi toate salile ce se pot vedea in cadrul Portilor Deschise si nici nu stiu pe unde se intra sau macar daca mai e valabil ce e scris deasupra.

        (Citează)

  2. stii cumva daca se viziteaza Palatul si in timpul anului?

      (Citează)

  3. trimite-mi img orig pe meil :) sunt intr-o perioada f hdri ;))

      (Citează)

    • Sa crezi tu ca-ti trimit 11 fotografii x 3 expuneri x 2 MB fiecare pe mail. Poate in cel mai bun caz iti alegi una din ele si-ti trimit originalele de la aceea :P

      Le-am inlocuit pe cele de pe blog cu unele de calitate mai buna.

        (Citează)

  4. Mi se pare cea mai tare exclamarea pe “banii noştri”. Zici că a venit unul şi i-a luat direct din buzunar. Salariile de atunci nu veneau tot de la stat aşa că se poate vorbi de “munca noastră” (dacă s-a făcut cu adevărat şi nu s-a respectat zicala: Noi ne facem că muncim ei se fac că ne plătesc).

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus