un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Control random de bagaje

20 May 2010  ·

GÂNDURI  ·

1 comentariu

În Birmingham, pe când mergeam fericit cu pasul ştrengarului pe culoarul dintre gară şi pavilionul expoziţional, mă opreşte o doamnă de la securitate. Pe mine şi pe încă vreo 10 din jurul meu.

“Excuse me, Sir, Ma’am, could you please put all your bags down on the floor by that window there?!”

Ne-a mai zis încă o dată, dar eu deja îmi scoteam ghiozdanul din spate şi îl puneam jos. Consider că n-are rost nici să par nervos şi nici dificil în astfel de momente, oamenii îşi fac treaba şi securitatea e importantă, chiar dacă fiecare dintre noi îşi spunea în gând “da’ am faţă de terorist sau ce mă-sa?” şi “frate, dacă nu eram român, nu mă controla”. Eram oricum de toate naţiile acolo şi, chiar dacă ar fi oprit numai români, cum am păţit acum doi ani la Dover, consider că o fac pe bună dreptate, sunt păţiţi cu cetăţeni de-ai noştri.

“Now please take a few steps back please! A few steps back! Thank you!”

Ne-am dat în spate şi de undeva a apărut un tip de la Dog Squad şi cu cel mai trist câine pe care l-am văzut vreodată. Nici nu ştiu de care marcă este, pentru că nu prea mă pricep (i’m a cat person), dar părea un fel de retriever negru. Cred că s-a săturat de mirosit genţi şi poşete sau poate era foarte dezamăgit că nu găseşte nimic în ele. Poate se întreba dacă mai are nasul potrivit pentru treaba asta. Într-o zi o să nimerească şi un român care are nişte parizer şi brânză cu el în geantă, să vezi atunci alertă de securitate…

IMAG0281

IMAG0282

    1 comentariu

  1. Cainii au si ei “emotii” ca sa zic asa, daca nu gasesc nimic o perioada de vreme, cainele incepe sa fie ‘trist’ si atunci de obicei se pune un pachet ‘fake’ ca sa il faca pe caine sa creada ca a descoperit ceva, sa isi revina. Asa se face cu cainii de droguri, de explosibili sau cei care cauta oameni printre daramaturi.
    La modul in care a evoluat tehnologia doar un prost ar aduce droguri sau chestii ilegale intr-o geanta fara protectie speciala; era un documentar pe Discovery in care niste asiatici impachetasera droguri intr-o servieta in asa fel incat erau imposibil de detectat de caine, perfect etans.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus