un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Avioane pe cerul Londrei

26 May 2010  ·

TURISM  ·

4 comentarii

IMG_4135În Londra, poate mai mult decât în orice alt oraş pe care l-am vizitat (și am vizitat o grămadă), am văzut foarte multe avioane zburând la înălţime joasă deasupra oraşului. Sunt câteva mii pe zi, având în vedere că în orice moment aveam minim 3 în câmpul vizual, iar asta stând lângă Parlament sau lângă palatul Buckingham, nu pe la periferie.

Mi se pare foarte periculos să dai permisiunea de a zbura peste oraş la decolare sau aterizare, deoarece la atâtea mii de avioane cred că e inevitabil ca unul să aibă probleme, iar orice prăbuşire ar fi o catastrofă imensă, având în vedere aglomeraţia din orice zonă londoneză. Numărul mare de avioane de pe cer l-am observat şi în Paris şi parcă şi în Amsterdam, dar aici în Londra mi se pare dus la extrem.

Nu mai zic că la un moment dat se învârteau deasupra mea 3 elicoptere de ştiri (de fapt m-au bârâit la cap câteva ore), iar într-una din zile un Chinook de transport dădea cerc în jurul podului Millenium, de zici că se pregătea o invazie. Am inclusiv o fotografie în care un avion trece pe deasupra unui elicopter. Din vârful catedralei St Paul le vedeam cu roțile scoase și zburând parcă la o aruncătura de băț deasupra.

    4 comentarii

  1. in paris sunt f putine, am vazut in general seara. e adevarat ca in londra e plin, cred ca si aeroporturile sunt mai aproape de oras, cdg si orly sunt relativ departe la paris

      (Citează)

  2. Parisul are doua aeroporturi. Londra vreo 5.

      (Citează)

  3. Aeroportul Heathrow are pistele orientate pe directia est-vest si se afla in vestul orasului, deci inevitabil avioanele trec preste el.
    In alte orase aeroporturile se afla in nord sau in sud si nu exista problema asta.

      (Citează)

    • In Paris am stat candva pe langa Parc des Expositions (parca asa se numea) si de nu decolau avioane in draci de pe un aeroport din apropiere… Cinci aeroporturi au si ei, Londra are ceva mai multe, desi nu cred ca avioanele de pasageri pe care le vedeam eu plecau de pe altele decat cele consacrate.

      @Florin: stiam ca de pe Heathrow se aterizeaza si se decoleaza in spirala, pana la o altitudine mai mare.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus