un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am vazut Twilight si Avatar

10 May 2010  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

Ieri dimineaţă, pe la ora 6, pe HBO era filmul Twilight, aşa că am profitat de ocazie ca să-l văd şi eu. E ridicol. Mi s-a părut prost, plictisitor şi neinteresant şi nu pot să înţeleg de ce a creat aşa o isterie.

Acţiunea nu are nici o noimă. Actriţă principală, Kristen Stewart, o fată drăguţă la trăsături și simpatică în Adventureland, e veşnic tristă, dar nu se ştie de ce. E în ultimul an de liceu, n-are nici o treabă sau grijă, în schimb e veşnic supărată şi lipsită de orice chef de viaţă de zici că e regina emo. Iar el, vampirul, e la fel de trist mereu, dar în plus are fața mai albă şi freza mai ciufulită.

Nu zic de rău despre carte, deoarece nu am citit-o şi ştiu că majoritatea ecranizărilor de romane nu reuşesc să surprindă mare lucru din farmecul lor. Poate cărţile sunt foarte bune. Filmul însă are o intriga idioată: unui alt vampir i se pune cu tronc să o mănânce pe Kristen. Nu e dat vreun motiv, în afara faptului că ea era singura femeie din jur atunci când vampirul vroia să joace baseball. Sună ciudat, dar aşa e. După care, profitând de faptul că vampirii răi sunt 3 la număr, iar cei buni, care o apăra pe ea, vreo 10, ăştia buni s-au hotărât să fugă. Erau doar 10, în fond… N-am înţeles nici de ce el, vampir cu multă experienţă şi cu mulţi ani vechime, făcea liceul într-un orăşel micuţ din fundul Americii.

Mi-a deschis ochii cineva pe Twitter:

@nwradu Twilight se bazează pe o metaforă în dragoste, ‘I want you, but I can’t have you’, preferata adolescenţilor în materie de drame.less than a minute ago via TweetDeck

Da, dar tema iubirii între două persoane incompatibile apare într-o mie de alte filme, de la Romeo şi Julieta la Romeo must die. Asta n-are legătură cu faptul că Twilight e prost făcut. Nu e interesant filmul, iar actorii sunt de piatră.

Ah, că le place femeilor de Richard Pattinson? Excelent, ia-ţi un poster cu el şi visează-l în fiecare noapte. Ai grijă ca în momentele de cocârţeala să nu-i spui soţului “Richard” în loc de “Marian” sau cum l-o chema, că va fi un moment greu de explicat. Dar filmul tot nasol rămâne.


Tot ieri am văzut şi Avatar. Dacă se prăbuşea azi avionul şi muream fără să fi văzut Avatar? Pe la jumătatea lui moţăiam de somn, deşi era ora 3 după-amiaza. Aşteptam, ca şi în cazul Titanicului, să treacă cele două ore de dialoguri inutile şi să ajungem la ora cu dezastre şi lupte. Şi când s-a ajuns… un mare nimic. I-a atacat planeta, iar pământenii s-au retras. Mă întreb ce-i împiedică să revină cu de o mie de ori mai multe nave şi să le-o tragă ălora albaştri fără drept de apel. Mai ales că ei nu vroiau să cucerească planeta pentru priveliştile superbe şi plajele minunate, ci vroiau să o mineze de resurse subterane. Ar putea să o bombardeze de pe orbită şi apoi să vină să mineze tot ce vor.

    8 comentarii

  1. Avatar@IMAX?

      (Citează)

  2. Puteai sa faci ceva mai bun prin londra decat sa vezi porcariile alea.

      (Citează)

  3. cum iti permiti sa intinezi numele eroului principal ROBERT Pattinson!
    da a fost prost… si daca te induri sa te uiti si la New Moon (daca nu cumva despre asta vorbesti acum), e jalnic rau. Trailerul la Eclipse e parca o telenovela desprinsa din filmele de pe Acasa TV. un fel de Aniela cu vampiri. trist. Avatar a fost ok, insa inca odata, nu mi s-a parut asa de extramegaexcitant precum l-au vazut multi

      (Citează)

  4. 1 referitor la twilight,citeste cartile. nu sunt extraordinare, ecranizarea e de tot rasul. citeste si tu in schimb ce e cu isteria asta- tot felul de ” ahhh, ce ciudati sunt astia”- emo nu mai e la moda, acu sunt gothic si fani vampiri. mare scofala, chestii de astea tot timpul o sa prinda la publicul de 12-18 ani- si sunt multi ai dreaq. 1990 deja vu again- anne rice-lestat etc
    2 aia erau acolo pe pandora sa obtina porcaria aia de “unobtainum”-(sper ca nu am gresit spelling-ul), rezulta ca ei cheltuiau foarte mult prin prezenta lor acolo si erau pe profit doar daca minau cacatul ala-rezulta ca daca le-o dau aia peste bot, ei nu risca o alta incursiune pe acolo- costuri, analize etc-” bre e scump, dincolo, pe cealalta luna, e mai ieftin” – smile, aia erau e fapt soldati romani
    si 3, am eu o curiozitate, cum pana mea poti sa spui ca ai o viziune, faci niste filme misto dar acu, in epoca 3D, pretinzi ca tu de fapt din anii 70 voiai sa faci asta, dar nu ti-a permis tehnologia? cum ai putut sa gandesti asa ceva, sa il si pui pe film- ma refer aici la star wars si abyss- si acu sa vii sa imi spui ca iti trebuia nu stiu ce efecte de tot cocosul sa faci niste filme de tot rasul- sincer imi pare rau ca mi-am pierdut timpul sa vad asa ceva- la spielberg, cameron si lucas- is toti pe linie, castigatori la varianta “lame”- continuarile lor, sau cum zice lucas explicatiile privind universul jedi- pfiiiu, ” how low can u go” cand faci asa un rahat?
    PS. era sa uit, titanic, omg, doar 5 “prietene” cucerite in perioada aia- fiecare cu o durata de viata de 2-3 luni. nu mai spune ca titanicul e insipid, poate fi foarte umed daca stii ce butoane sa apesi :) sper sa nu sar calu`, dar titanicul nu putea avea nu stiu ce lupte si sange, plus ca acolo totul a fost din vorbe- faza cand femeia aia molly vrea sa mearga inapoi si i-o taie marinarul explicandu-i in termeni perfect maritimi de ce nu se duc la gramada de oameni plescaind pe acolo sa-i salveze-vezi, iar s-au inspirat din filozofia noastra” stai pe curu` rau”, -si efectele au fost totusi misto pt anul ala- si plusez- te pui cu marketingul, cu PR-ul de care au avut parte filmele astea?

      (Citează)

  5. stiti aia sau ala care a scris la titlu am vazut avatar si twilight e o proasta si o idioata ori prost sau idiot filmu e chiar foarte bun

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus