un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Revolutiile din pat

18 Apr 2010  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Pe Facebook am primit o invitaţie să mă alătur cauzei “Dolphin killers în Europe’s Faroe Islands – It is OUTRAGEOUS! STOP!“. Aş vrea ca, pe lângă butoanele Join şi Ignore, să fie şi unul pe care să scrie “Haha, ce prostie!”.

Nu vorbesc despre delfini şi acest caz particular, ci despre faptul că unii oameni au impresia că printr-un singur click şi-au făcut datoria, au ajutat pe cineva, au oprit răul din lume, au salvat azi un delfin, ieri un căţeluş şi mâine vor hrăni un copil flămând, totul din spatele monitorului. Nu se schimbă nimic! Protestele, revoluţiile, marşurile nu se se fac din pat, cu mouse-ul. Îi doare undeva pe cei cu satârul la gâtul delfinilor că Radu din România vrea să-i oprească şi a făcut şi click pe un buton pentru asta, înainte de a închide fereastra şi a-şi vedea mai departe de ale lui. Similar, putem să ne alăturăm cu milioanele grupului “Astupaţi gropile de pe şosele!”, nu o va face nimeni sau cel puţin nu din acest motiv, pentru că altele sunt deciziile și dedesubturile și interesele din spatele oricărei acțiuni de acest gen.

Cred că e o psihoză a timpurilor moderne, această impresie că dacă votezi ceva şi dai şi la alţii e suficient, ţi-ai făcut treaba. Dovadă că grupul delfinarilor are 236.693 de membri și în total a strâns 275 USD, adică în medie fiecare membru a dat 0,11 cenți. Clickul nu costă, dar nici nu are efecte…

  3 comentarii

 1. Traim in epoica semiactiuni, epoca lui clic si comment. Gata! “Opriti exploatarea copiilor de catre Nike!” Maine oricum trebuie sa-si ia o percehe noua care daca ar fi fost lucrata de un Jhon Doe din America ar fi fost de hatspezeci de ori mai scumpa.
  Cat despre delfini….eu nu stiu….In Norvegia, poporul considera balena ca find porcul lor ancestral. “Cum adica sa-mi ia astia balena din pescador? Acu’ scot harponu la ei si le arat eu vre’o doua!” Parerea mea este ca ipocrizia ar trebuii impozitata la nivel global…Am scoate planeta din criza cu asta.

    (Citează)

 2. Exista un grup numit “Feed a child with a click”. Ce mai poti zice?

    (Citează)

 3. Da…total de acord…dar ca unul care a facut putina foame la viata mea as putea sa garantez ca nici un dublu clic nu face cat o chifla’n stomac. Acu’ si asta se incadreaza la aceeasi rubrica….ipocrizie neimpozabila( e rezultatul tampelilor astea ce te fac sa crezi ca hotarasti ceva in viata si ca parerea ta e buna de ceva) Si eu m-am abonat sa vaccinez copii din republica Moldova( pe cand locuiam si munceam un norvegia) dar asta pentru ca tipa ce mi-a cerut semnatura arata super bine… Eu nu ii mai bag in seama pe semiactionistii astia ca m-as simtii dup’aia obligat sa ii bat si nu e frumos.:))

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus