un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mi-a scazut colesterolul

1 Apr 2010  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Vă ziceam cam pe 10 februarie că mi-am făcut nişte analize la sânge şi aveam colesterolul la un nivel de 220, mult peste pragul de atenţie şi mult mai mare decât cu un an în urmă. Nasol! Aşa că am avut mai multă grijă cu dieta, am mai mâncat câte o salată din când în când, iar ieri mi-am refăcut analizele obţinând acum un scor de 199. O scădere de 21 de puncte în doar 50 de de zile mi se pare excelentă.

Acum am şi o idee despre ce mi s-a întâmplat: am mâncat prea mult salam de Sibiu, pentru că multă vreme am avut astfel de sandvişuri la prânz. E singurul mezel pe care îl mâncam, dar e şi unul din cele mai grase, aşa că bănuiesc că de aici mi se trage. Între cele două analize am mâncat şi KFC şi pizza şi diverse alte prostii, aşa că mă gândesc că stau destul de bine și probabil la un regim serios aş putea scăpa de şi mai mult colesterol.

    7 comentarii

  1. Coane, din ce am vazut eu ca mananci, vizitand din cand in cand site-ul tau, nu ma mir ca ai colesterolul in pod. Habar n-am daca KFC iti da ceva banuti sa ‘crii oleaca despre vestile bune de la ei dar manacand la KFC numai vesti “bune” o sa ai la viitoarele analize. Coaste de porc, cartofi prajiti, cole, pepsicuri, snitele americano-vienezo-etc, shaorme, berbecuti si alte balarii duc sigur catre fro’ 2 sau 3 stenturi pe la 45 – 50 de anisori. Sanatati!

      (Citează)

    • @skydiver: pai as vrea sa mananc numai natural si bine gatit si la restaurante, dar nu prea pot, asa ca bag ce apuc. Inca sunt ok, am mancat multe prostii, aveam colesterol 220 ( peste 240 e considerat problema), mi-a scazut o gramada pentru un interval asa scurt dintre analize… inca pot.

      @enzo: cand e, bag. Cum zicea intr-un film, “gatul, ca si alte organe, trebuie lubrifiat” inainte de a baga chestii pe el.

        (Citează)

  2. Mai baga si tu cate un vin rosu din cand in cand asa la masa un paharel nu strica.

      (Citează)

  3. Radule, de mancat numai la restaurante este greu si de cele mai multe ori costisitor. Eu personal ocolesc cateva alimente precum si unele metode de preparare a altora. Un stil de alimentatie ca al tau duce in proportii covarsitoare la complicatii destul de nasoale, cele mai frecvente fiind bolile coronariene. Este normal sa fii ok acum, cand esti in floarea varstei. Organismul face fata cu brio exceselor alimentare sau de alta natura. In timp se vad insa. Nu sunt medic, asa ca nu lua de bun ce scriu eu aici. Eu de ex. am scos complet carnea de porc si ovina din alimentatie, mezelurile de orice fel (exceptand cele facute de bunica la tara), bauturile alcoolice tari, sucurile de orice natura (exceptand de asemenea portocala stoarsa de mine acasa), prajelile in ulei sau sosuri grele etc. Un fruct pe zi este lege, precum si o portie de legume (fierte, la tigaie sau cum or fi). Paste cat mai rar. Pizza o data pe luna. Sport daca am timp (Eu zbor cu parapanta, deci urc coclauri cu ea in spate la greu). Nu-ti inchipui ca-s sfant. Bag vinache in mine la greu (sa stii ca zburatorii sunt si cei mai betivi) si tigari cand imi vine chef. Ce zice enzo cu vinul rosu este si nu este adevarat. Spor la treaba si Paste (fara iarba) fericit!

      (Citează)

    • Pai stai asa, sa nu crezi ca mananc numai tampenii sau bag in mine cu basculanta. De obicei mananc chiar putin zilnic si doar doua mese. Mezeluri nu mananc deloc (salamul de Sibiu era o unica placere, am renuntat acum – la restul am renuntat de 2 ani). Carne de porc mananc foarte rar, poate o data pe luna, oua mai putin de unul pe saptamana in medie (din cand in cand o omleta), evit prajelile in ulei din cauza gustului. Suplimentar in ultima luna n-am mancat aproape deloc. Shaorma zero, pizza poate la 2 saptamani, chiar mai rar. Bere cam una pe saptamana. Cu sucurile mai greu sa renunt, pt ca na… trebuie sa aiba si un pic de farmec viata. Nu beau insa Cola.

        (Citează)

  4. Uita-te la asta si dupa aia fa-ti analizele din nou!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus