un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un coleg de-al meu e Rambo

23 Mar 2010  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

Ieri dimineaţă discutăm cu vreo 2-3 alţi colegi şi ajungem la inevitabilul subiect de luni “ce-aţi făcut în weekend?”. Un coleg zice că s-a operat sâmbătă, pe neaşteptate. Cum aşa? Operat? Era vioi şi muncea de zor pe acolo, nu părea operat de două zile.

Cică avea un furuncul undeva între zona inimii şi subraţ şi s-a dus la spital, că se simţea tot mai rău şi îl durea. Îl vede doctorul… îi zice că e nevoie de operaţie şi pentru că e într-o zonă foarte dureroasă, îi va face anestezie generală. Asta atrage după sine şi vreo două zile de internare, că nu-ţi revii aşa uşor după acea anestezie şi e nevoie de îngrijire suplimentară.

“Uite aici actele, semnează-le”
“Două zile de internare? Nu se poate, luni trebuie să fiu la muncă, sunt nişte zile foarte importante. Operaţie pe viu nu merge?
“Haha, ba da, asta ar fi singura alternativă, aşa că trebuie să vă internaţi, că altfel e grav.”
“Păi nu glumeam, operaţi-mă pe viu.”

Şi s-a uitat doctorul cruciş la el, s-a mai uitat încă o dată ca să fie sigur că nu glumeşte, apoi i-a adus alte hârtii la semnat, pe propria răspundere, şi hai! hop aici pe masă, la operaţie. Au vrut să-i lege mâinile, ca să nu se zbată, dar colegul meu a refuzat şi a zis că şi le ţine singur sub cap. Când l-a tăiat a zis că instant a transpirat leoarcă, iar 3 centimetri de incizie au părut a dura o grămadă (îmi închipui că s-a şi uitat cu atenţie la ce îi fac, că reviste nu aveau ca să-şi ocupe timpul) şi durerea a fost crâncenă. Mai mult de atât nu l-a durut nimic, niciodată, şi a doua oară n-ar mai face-o tot pe viu. După aia, când îi scobeau prin corp după infecţie sau ce îi făceau, era deja banal. La fel şi când l-au cusut la loc. N-a scos un sunet, deşi îi venea să urle, dar un bărbat nu urla. După care s-a dus singur acasă, conducând şi schimbând vitezele cu aceeaşi mână, că pe stânga o ţinea în repaos.

Ce Chuck Norris frate, omul acesta este noul meu erou. Mă aşteptam să spună că, odată ajuns acasă, a văzut că nu l-au cusut bine, aşa că s-a mai cauterizat el cu o andrea încinsă în foc. L-am întrebat dacă după operaţie nu i-au turnat alcool în gaură şi să-i dea foc, dar nu s-a prins că e din Rambo şi a zis că da, i-au turnat şi alcool, normal.

Eu am stat cam subțire îmbrăcat prin Herăstrău și era frig şi vânt şi acum mă simt un pic cam rău, dar nu mă pot văita de asta când omul de lângă mine s-a operat pe viu, nu?

    10 comentarii

  1. Ar trebui să vezi ce se ascunde în spatele acestei poveşti: în curînd o să scadă salariile tuturor colegilor lui tocmai pentru că el a dovedit că vă puteţi sacrifica mult mai mult pentru serviciu dar nu vreţi. :)

      (Citează)

  2. Când pare că se rade cu cuțitul el de fapt îl ascute de barba lui cu duritate 11 pe scara Mohs. Barbă care are întotdeauna dimensiunea perfectă pentru a-și intimida adversarii și a atrage femeile în același timp.

      (Citează)

  3. În timp ce-l operau a donat un litru de sânge și celule stem. Ar fi donat si un rinichi dar i-a donat deja de la vârsta de 10 ani. Are un aparat portabil de dializă care este alimentat de un mini reactor nuclear.

      (Citează)

    • Eu ma simteam cam rau dupa ce am stat la frig duminica, dar fata de omul asta, ce sa ma mai plang? Am tacut si mi-am vazut de munca.

        (Citează)

  4. da’ de ce merge anestezia locală cînd scoţi o măsea, la o operaţie de apendicită laparoscopică, şi nu merge la un furuncul ?

    Nu prea-mi vine a crede că nu i s-a făcut nici un fel de anestezie. Pur şi simplu peste un anumit nivel de durere, organismul nu se mai poate controla… s-ar fi zbătur, ar fi căzut pe jos, etc. Nu ţine.

      (Citează)

  5. ma gandesc ca intradevar in zona inimii nu se pot face anestezii locale… ca dupa parerea mea anestezicu ala se duce cam pe unde vrea el… dar nici in Romania nu cred ca exista un doctor atat de inconstient sa faca o operatie pe viu fara sa fie necesar riscul.

      (Citează)

  6. trebuia sa ii pui si poza, in caz ca-l vedem pe strada sa nu ne uitam chioras la el. Daca ne omoara esti complice

      (Citează)

  7. Haha ce tare. Râdem glumim dar astea chiar există http://en.wikipedia.org/wiki/Radioisotope_thermoelectric_generator

    In the past, small “plutonium cells” (very small 238Pu-powered RTGs) were used in implanted heart pacemakers to ensure a very long “battery life”.

      (Citează)

    • Nu ma pricep la diferenta dintre anestezie locala si generala si cazurile cand prima nu poate fi utilizata. Poate ne raspunde vreun doctor despre asta si despre facutul pe viu.

        (Citează)

  8. :) … presupun ca a doua oara nu mai are curajul sa-si faca operatia pe viu…
    Asa am patit eu cu ceva ani in urma, cand mi se inflamase un nerv la o masea. M-am dus la dentist si a vrut sa-mi faca injectie. I-am zis ca nu o suport, si cum nu avea spray anesteziant, mi-a scos nervul pe viu…
    Crede-ma, de atunci injectia e cel mai bun prieten al meu…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus