un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Jucatul pe scara blocului

30 Mar 2010  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

De mai multe ori în ultima vreme, când vin seara acasă, găsesc băiatul vecinilor jucându-se pe palier cu un alt copil. Puştiul are cam 7-8 ani, prietenul său la fel. Stau pe jos, freacă nişte maşinuţe, desenează ceva într-o revistă, din astea.

De ce pe scara blocului? De ce în fața ușii de la apartament și nu în interiorul acestuia? Nu pot să înţeleg motivul. Părinţii lui par oameni educaţi şi cu bani. Ies toată familia cu bicicletele, sunt bine îmbrăcaţi, au un Volvo mare, probabil nişte joburi bune. Nu înţeleg atunci de ce-şi lasă copilul să se joace pe palier, unde mai dă oricine câte o flegmă după ce aruncă gunoiul pe tobogan, unde vine femeia de servici şi dă cu un mop întrecut în murdărie doar de apa cu care spală pe jos. E lumină proastă, e frig, e ghena chiar lângă ei. De ce nu-i băga în casă, unde e cald şi curat şi oricum mult mai frumos de jucat decât pe scările dintre etajele 6 şi 7?

Ştiu că mulţi zic că televizorul şi calculatorul distrug farmecul copilăriei, dar eu unul aş prefera să mi se joace copiii pe un Wii sau să se uite la nişte desene animate decât să se târască pe jos prin bloc.

    11 comentarii

  1. Au nevoie si mama si tata de cateva (3) minute de intimitate. E o coincidenta ca se intampla tocmai atunci cand ajungi tu acasa.

      (Citează)

  2. Parintii lui Gigel doresc sa faca sex dar nu stiu ce sa se faca cu copilul. Barbatului insa, ii vine o idee:
    – lonica, iesi putin pe balcon si povesteste-ne frumos ce se intimpla pe-afara.
    lonica iese pe balcon si povesteste:
    – Nea lon de la parter si-a dus ciinele intr-o tufa sa faca pipi… Un politai cauta ceva… Tanti Paraschiva tocmai a plecat cu prietenul ei… Parintii lui Vasilica si-o pun…
    – De unde-o mai stii si pe asta? il intreaba tatal, din camera.
    – Sta si el singur pe balcon, ca mine.

      (Citează)

  3. Fac si ei anticorpi.

      (Citează)

  4. Tin minte ca in copilarie in zilele ploioase nu ne jucam pe afara ci in scara blocului era o galagie de neimaginat, bine ne adunam si cel putin 10 de prin bloc si era cam greu sa incapem intr-un apartament

      (Citează)

  5. nu pricep de ce se exclud masinutele cu interiorul apartamentului.

    nu este indicat sa-ti pastrezi copilul in mediu steril pentru ca il doboara orice adiere ulterioara.

      (Citează)

    • Nu-l tin steril, ca ies cu el cu bicicleta, se joaca si pe afara, etc. Dar daca o faci inauntru, macar fa-o la tine in camera (asta suna cam bizar, dar e pe subiect :P). Si nu e de anticorpi si virusi… e mizerie, e o scara de bloc totusi. Merge lumea incaltata, mai linge cate un caine… nu v-ati uitat la Dr House? Poti muri de la orice :P

        (Citează)

  6. sa inteleg ca tu nu ai stat niciodata in scara atunci cand erai copil? pai noi ne strangeam cate 10 (cum spune si alex) si povesteam filme, jucam flori, fete… sau cine stie ce prostii mai faceam. si n-a murit nimeni. cand sunt doar doi, ai si tu dreptate, ca mai bine e in casa. dar daca ar fi mai multi, copilul se simte mai bine cu gasca in scara, decat in propria camera. si apoi, poate ca parintii cred ca el a iesit afara, in parc sau prin cartier, nu afara, in scara blocului.

      (Citează)

  7. cand eram mici tin minte ca eram toti pe afara, in fata blocului, in scara blocului cand ploua, jucand elasticul. Ne fugareau vecinii, ne amuzam teribil pe faza asta. Tin minte ca nu vroia nici unul sa intre in casa de frica sa nu-l mai lase mama inapoi. Si asta cu xbox si wii, copii mei vor vedea ce sunt alea dar in nici un caz nu vor petrece ore in fata lor. Acum, in jurul blocului meu sunt vreo maxim 5 copii care se joaca carti, se mai dau cu rolele. Noi eram 10-15 si alergam intr-una, nu ne tineai, role cine avea, fotbal, flori fete, tara tara, leapsa, sotron, cine mai joaca toate astea?

      (Citează)

    • Si eu ma jucam si afara si in bloc (portofele, din astea). Totusi, acum privesc lucrurile din perspectiva de adult si n-as vrea ca eventualii mei copii sa se tarasca pe jos prin scara blocului cand se pot juca ABSOLUT IDENTIC in interiorul apartamentului.

        (Citează)

  8. Da, mare problema cu copii care se joaca in scara blocului si stau la intrarea in bloc ca nu ai loc sa intri. De fapt nu copii sunt needucati ci parintii lor.
    Dupa ozi de munca vrei sa te odihnesti in casa ta linistit si nu poti de aceste aspecte care, dupa cum vad dupa unii sunt absolut normale…
    Copilul meu e student dar nu-mi aduc aminte sa fi derabjat pe nimeni in acest fel. Stiu ca mergea fie la innot, la tenis, in parc si nicidecum in fata blocului sau mai ales in scara,
    Da, da e clar mai avem mult pana cand vom ajungein Europa…

      (Citează)

  9. Cine a sumonat pensionarii?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus