un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

HTC Desire si HTC HD Mini la eMag

28 Mar 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

htc_desire_300Momentan doar la comandă, pentru că telefoanele nu s-au lansat încă pe piaţă (Desire apare în aprilie), dar cu această ocazie vedem preţurile cu care vor fi vândute la eMag. HTC Desire este afişat la 2030 lei, un preţ foarte bun, deoarece eu estimam acum câteva zile ca eMag-ul îl va da pe la 2200 de lei [Cât costă HTC Desire la străini], ei având obiceiul să vândă smartphone-urile mai scump decât la alte magazine online mai “celebre”. HTC HD Mini este afişat la 1680 de lei bucata.

Cel mai probabil voi cumpăra un HTC Desire. E cel mai bun telefon al momentului şi, dacă îl cumpăr, probabil că vreo 2 ani nu voi simţi nevoia unui alt model mai nou (cred ca am zis acelasi lucru si la Hero). Pentru cei ce ştiu telefonul scos de Google, Nexus One, e simplu: Desire are aceleaşi specificaţii hardware de top, dar vine în plus cu interfaţa software Sense UI, care e foarte bună. Pentru cei ce nu ştiu ce oferă Nexus One și deci și Desire, e vorba de un procesor de 1 GHz, ecran 3,7 inci pe AMOLED (eu consider 3,5-3,7 inci ca fiind mărimea ideală – la telefoane! :P -, iar ecranul are culori şi contrast foarte bun în această tehnologie), 512 MB memorie RAM, HSDPA, WiFi, joystick optic în loc de bila clasică de navigare, totul completat, după cum ziceam, de Sense UI. Sistemul de operare Android este la versiunea 2.1, pe care toți cei cu telefoane mai vechi o asteptăm cu sufletul la gură, deoarece e un update foarte important.

Poate vă întrebați cât de bună e interfaţa Sense UI, pentru că o tot menţionez pe aici când vorbesc de telefoane. Cred că e suficient să zic că un telefon fără această interfață se simte oarecum golaş, indiferent cât de performant ar fi. Androidul e foarte customizabil, îi poţi adăuga orice widget şi soft visezi, dar dacă poţi beneficia de ceas, meteo, contacte integrate cu Twitter și Facebook şi foarte multe alte elemente mai importante sau mai minore, toate grupate într-un singur pachet făcut de profesioniştii de la HTC, de ce să nu o vrei?

Puteti citi între timp un review la Desire pe Tech Radar, în caz că nu sunteți deciși dacă-l vreți sau nu. Despre HD Mini nu știu multe, decât că e o versiune mai mică a lui HD 2, așa că s-ar putea să fie preferat de cei cărora acest model li se părea prea mare dar nu găseau alt model cu Windows Mobile care să le fie pe plac.

    6 comentarii

  1. Cel mai bun telefon al momentului ar fi Evo-ul proaspat lansat :)

    http://www.engadget.com/2010/03/23/htc-evo-4g-is-sprints-android-powered-knight-in-superphone-armo/

    1GB ram … wow!

      (Citează)

    • @cireasa: nu m-a impresionat asa mult acel Evo. Intai pentru ca noi nu avem 4G si nici nu-l vei vedea prea curand (si nu pe WiMax oricum). Apoi pentru ca ecran de 4,3 inci mi se pare mult prea mare. Am tinut in mana un HD2 si ma sperie, e prea mare dar foarte subtire, mi-ar fi frica sa nu-l rup in buzunar. Ce e misto la Evo e camera foto mai buna si filmarea 720p, desi HTC are camere de calitate proasta (sa vezi Samsung Spica asta de-l am pe mana ce fotografii frumoase face… sunt foarte ofticat ca Hero nu e la acelasi nivel).

      @Sebastian: da, dar cum zici si tu, prefer Sense UI plus baza mai mare de utilizatori HTC si toate modificarile pe care le fac ei.

      @Programare: nu merge la noi in tara Evo, dar poate vor face un model asemanator si pentru 3G-ul nostru. Mai e insa pana apare. Mereu se anunta ceva mai bun, daca stai asa nu-ti vei cumpara niciodata un telefon nou.

      @Horatius: stiu ca e mai ieftin, dar cu eMag m-am inteles mereu bine cu livrarile si eventuale probleme cu garantia. N-am avut Touch 2, ci Touch HD, asa ca nu stiu prea multe despre el.

        (Citează)

  2. Surprinzator de ieftin la Emag!

    Ca specificatii mai avem tot in zona asta (putin mai puternic, chiar) Samsung Galaxy S, doar ca are GPU mai capabil, putand reda DviX si MKV. Si ei au ales sa customizeze interfata Android, dar dupa cateva luni cu Sense UI mi se pare mai putin practica varianta lor.
    Si eu planuiesc aceeasi miscare ca si tine – cumpar un Desire si il pastrez mai mult timp, pentru ca altfel intru-n faliment cu telefoanele astea. E o pasiune cam scumpa :D

    @cireasa: 1GB ROM, adica o sa ai spatiu de stocare utilizabil undeva la 700MB. RAM-ul e 512 MB, care e oricum enorm.

      (Citează)

  3. Bag plua, când ziceam că îmi iau Desire, a apărut EVO. :(

      (Citează)

  4. Vezi ca la PDAmall.ro e mai ieftin cu vreo 50 lei. Uite link: http://www.pdamall.ro/HTC-Desire*pID_1589-products_details
    Off topic (sau pe langa): ai avut cumva HTC Touch 2? Ce sti despre el? Ma preocupa un feeling personal, daca imi poti da, ca pe GSMarena si review-uri am citit.
    Multumesc si sa-l stapanesti sanatos pe Desire (la mine ramane inca in stadiul de dorinta).

      (Citează)

  5. Merçi de reactie.
    Si apropo de Spica: cum e? (stiu, sunt numai doua zile…)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus