un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Observatorul, un pas inainte. Dar doar unul.

22 Feb 2010  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

alina_petrescuAzi s-a lansat noul Observator, căci Antena 1 şi-a reconfigurat principalul buletin de ştiri al zilei. Cea mai plăcută modificare este aducerea Alinei Petrescu, anterior la Antena 3, ca unică prezentatoare a ştirilor de seară. După părerea mea, are o voce plăcută şi profesionistă şi îşi face bine treaba. Ne-au părăsit, cu această ocazie, Lucian Mândruţă, care după ce se ascundea cu amanta pe câmp nu mai îl găseam credibil în a prezenta situaţia gravă a ţării, şi Alessandra Stoicescu, care era de când lumea şi pământul acolo şi a cărei voce nu mi-a plăcut niciodată.

Dar cam asta ar fi tot ce e bun la schimbare. ÃŽn rest găsesc o grămadă de elemente amuzante. De exemplu noul slogan este “ÅŸtiri ca-n viaţă“, sub care directorul executiv Sorin Alexandrescu spune că Observatorul va pune accent “pe informaÅ£ia pură ÅŸi autentică din spatele evenimentelor care afectează zilnic viaÅ£a romanilor“. Acum gândiÅ£i-vă ÅŸi voi: dacă auziÅ£i că o emisiune vă prezintă “ÅŸtiri ca-n viaţă”, la ce vă aÅŸteptaÅ£i? La o analiză privind evoluÈ›ia costurilor cu întreÈ›inerea în anul următor È™i ce ajutor vă poate da guvernul? Sau mai degrabă la ÅŸtiri despre ce pizdipoancă s-a dus la Milano pentru cumpărături sau poate la cum o babă din Bacău a găsit chipul lui Michael Jackson într-un cartof sau poate la cum 3 oameni s-au făcut praf de un TIR pe DN23, într-un accident tragic, dar inutil ca valoare informativă pentru telespectatori? “Åžtiri ca-n viaţă” prin antiteză cu ÅŸtiri inventate?

Echipa din spatele Observatorului este una de top. De exemplu Sorin Alexandrescu, directorul postului, a venit în toamna trecută de la Kandia Excelent. De la ciocolată la televiziune. “Strategia este o combinaÅ£ie dintre echipa de la Observator ÅŸi ITN, consultanÅ£ii noÅŸtri pentru zona de ÅŸtiri, ei fiind unii dintre cei mai importanÅ£i producători mondiali de programe de ÅŸtiri. (…) ÃŽn România experienÅ£a pe care au avut-o ei în trecut a fost NaÅ£ional TV.” Doar ÅŸtiÅ£i cât de bune sunt ÅŸtirile de la NaÅ£ional TV, nu? Cei de la OBservator au avut de ales È™i discuÈ›ia a fost cam aÈ™a:

– ÅžefuÈ›, putem lua consultanÅ£i pe cei ce au relansat cu atâta succes ÅŸtirile de la NaÅ£ional TV sau putem apela la o focă.
– Care variantă e mai bună?
– Foca, desigur! Dar cere mai mulÅ£i bani ÅŸi bea multă apă ziua.
– Bine, mergem cu ITN-ul atunci.

Meteo

Pentru mine toate buletinele meteo sunt la fel. Dacă mâine vor fi 8 grade şi va ploua pe seară, atunci şi ProTV şi Antena 1 şi Naţional TV şi OTV-ul îmi vor spune acest lucru, pentru că toţi îşi iau informaţiile de la INMH. Şi atunci mă uit acolo unde prezentarea este mai plăcută. Până acum meteo era prezentat de Roxana Ionescu. Mă holbam la ţâţe şi pe-o ureche îmi intra şi temperatura de mâine.

la Meteo, Daniel Osmanovici, până mai ieri la Realitatea TV, o înlocuieşte pe Roxana Ionescu.

Cum se prezintă Osmanovici în profilul său de pe realitatea.net? “După ce am absolvit Facultatea de Management Turistic ÅŸi Comercial, din curiozitate ÅŸi interes am urmat ÅŸi cursuri de jurnalism (niciodată nu am crezut că îmi vor folosi), apoi studios fiind am absovit ÅŸi un curs de master în marketing internaÅ£ional.” Cum se prezintă Roxana? “Am sâni mari ÅŸi îmi place să-i arăt. Ah! Ah! Åži ÅŸtiu să citesc de pe prompter!”. Unul dintre ei este în mod clar mult prea bine pregătit pentru a prezenta meteo. Åži în caz că nu v-am convins, în stânga e Daniel Osmanovici, în dreapta este Roxana Ionescu. Voi cine aÅ£i prefera să vă recite niÅŸte temperaturi ÅŸi să vă arate unde va ninge?

Daniel OsmanoviciRoxana Ionescu

    7 comentarii

  1. n-ar putea să tacă și doar să ne arate țâțele ?

      (Citează)

  2. lol.. tb sa adaug la vocabular cuvantul pizdipoanca. in alta ordine de idei, cine se uita la tv? acum 4 ani imi luam tv tuner mai mai m-oi uita la tv. azi nici nu ma sinchisesc sa ma mai uit printre programe.
    si intr-adevar, de ce ti-ar tb atata stiinta sa prezinti meteo… let them big ass titties;)
    uite d-aici pe tema:
    http://www.youtube.com/watch?v=mTqXisnMcS8

      (Citează)

  3. Ha, nici nu stiam la ce minune a tehnicii jurnalistice urma sa ma uit ieri. Urmaritul stirilor la televizor in grup nu a fost niciodata mai amuzant. Si eu care nu ma mai uitasem la un jurnal de mai bine de un an… Toate sunt asa? :))

    E misto programul la antena 1: intai OTV wannabe si dupa aia stirile de la 5 d ela ProTV wannabe.

      (Citează)

  4. Mi-a placut Observatorul cu Alina Petrescu. Fata asta e profesionista are un calm in vocea ei ..foarte placuta placuta prezenta
    Si-mi place si Daniel de la vreme ! E altceva ….Roxana era penibila

      (Citează)

  5. un băicoian

    23/02/2010 la 1:58 PM

    Pe partea de stiri meteo, mai interesanti sunt ProTV-ul cu ai lor Busu si Magda Pălimariu http://sp2.ro/848d0b

      (Citează)

    • Magda e ok, dar Busu e imbracat de zici ca e ba maresal, ba in criza varstei de mijloc. Si sa mai termina cu problemele de matematica si din astea. Sa prezinte meteo si gata.

      Eu nu prea inteleg de ce e nevoie de prezentator. Meteo ajunge si cu grafica pe ecran, tabele si o voce care iti vorbeste, dar nu trebuie neaparat un om care sa se agite in fata hartii.

        (Citează)

  6. Obositor a fost, obositor va ramane.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus