un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mi-a crescut colesterolul

20 Feb 2010  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

Mi-am făcut analizele periodice cerute la muncă şi am un colesterol de 220, crescut de la 194 cât avea acum un an. Momentan sunt în domeniul de “atenţie”, cel de “nasol” fiind peste 240, dar oricum nu mă încântă această creştere.

Ştiu, ştiu… vă şi aud ţipând “junk food! E din cauza la toată mâncarea aia proastă pe care o mănânci zilnic! O dată nu te-am văzut scriind aici de o ciorbiţă de pui şi de un păstrăv cu mămăliguţa!”. Mda, nu neg că mănânc prost.

Aşadar vă întreb pe voi. Să scriu în continuare despre tot felul de fast-food-uri pline de carne sau să mă apuc de regim?

What to do? What to do?

(vedeți direct rezultatele)

Loading ... Loading ...

    8 comentarii

  1. Am uploadat aici regimul recomandat mie.
    Dacă reduci din grasimi, o sa scada colesterolul.
    Dacă totusi nu poti să elimini mancarea grasa, poti sa adaugi pâine integrală (cu fibre) care te ajuta la digestie sa elimini grasimile înainte să se asimileze. Eu aşa am înteles de pe la doctori.

      (Citează)

  2. mananca tot ca si pana acum, dar incearca si tu sa consumi mai multa apa fara deuteriu, ce naiba….nu stii cat ajuta? :)

      (Citează)

  3. Incearca sa iti cresti aportul de acizi grasi omega 3 si 6 (adica in salatele pe care ti le faci acasa adauga 1-2 lingurite de uleiuri extravirgine: de in, de germeni de porumb, de masline). De asemenea, consumul de peste gras (de ex. ton sau somon) de doua ori pe saptamana ajuta la echilibrarea dietei.
    Exista produse farmaceutice cu astfel de acizi grasi, ca supliment alimentar (doza zilnica necesara este 1000mg).
    Chiar si la o hipercolesterolemie medie, nu trebuie sa elimini aportul de grasimi, ci sa il reduci si sa il imbunatatesti calitativ.
    Insa este mai ieftin sa iti cresti colesterolul decat sa il scazi. :D

      (Citează)

    • @Morrighan: care salate? :P

      Pana acum prima optiune are un mic avantaj la voturi, dar se pare ca multi (si multe, sper) sunt interesati si de iaurturi sau macar de buna mea sanatate.

        (Citează)

  4. scrie ca pana acum, mai aflam de una de alta, dar poate ar tb sa echilibrezi putin regimul alimentar pe care il ai in ultima vreme

      (Citează)

  5. 226 te-am luat.

      (Citează)

  6. Am citit si postul mai recent,dar eu sunt in sit. de la postul asta. Adica abia azi am luat rezultatele.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus