un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La Cinema Patria

3 Jan 2010  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Am văzut Sherlock Holmes la cinematograful Patria. În general nu prea merg la cinema, dar chiar la Patria n-am mai fost de ani buni, poate din liceu. Nu s-a schimbat nimic, e în continuare mare, gol, cu scaune ok dar fără suport de pahar, cu o sală plată de poţi avea ghinion să nu vezi nimic de cel din faţa ta. Popcorn nu au, doar nişte suc la 5 lei sticlă. Biletele nu erau cu loc, m-am aşezat unde am vrut, dar n-a fost nici o problemă pentru că în total eram vreo 30 de spectatori la spectacolul de la ora 13:15. Sunetul nu e nici bun nici rău, dar proiectorul cred că e pe ducă, întrucât culorile par cam şterse, albul e un gri şi întreg filmul a fost deci mai întunecat decât la o sală din mall.

Biletul însă costă doar 10 lei, faţă de 25 cât e la un mall. Dacă vrei să vezi filmul la cinema, dar nu să cheltuieşti 50 sau 100 de lei pentru experienţa dintr-un mall, Patria poate fi o soluţie.

Sunt curios în ce stare sunt Scala sau cinematografele de pe Bd. Regina Elisabeta, unde n-am mai fost tot din liceu.

    11 comentarii

  1. Observasem o chestie ciudata, filmele la multiplex-urile din Bucuresti sunt mai scumpe decat in provincie si nu inteleg de ce.
    Luam spre exemplu CinemaCity biletul regular(adult fara reduceri) in Iasi in weekend sau la ore de varf este 14 lei in timpul saptamanii 10 lei.
    Tot CinemaCity dar in Bucuresti, biletul regular in weekend sau ore de varf 24 lei, in timpul saptamanii 15 lei.
    Mi se pare diferenta enorma, aceeasi diferenta e si intre cinematografele din Timisoara, Cluj, Bacau a lantului CinemaCity si cel din Bucuresti. De unde apare diferente asta? Doar drepturile de autor platite sunt aceleasi si pentru individul din Bucuresti si pentru individul din Iasi, cluj, Timisoara, Bacau etc. Sa conteze asa mult chiria?

      (Citează)

    • E taxa de capitala si faptul ca nu poti trage o fuga pana la Iasi ca sa vezi mai ieftin filmul, asa ca esti fortat sa dai 25 de lei.

      Din cate tin minte, in weekend e 25 de lei la Hollywood Multiplex (Bucuresti Mall Vitan), Plaza Movieplex (Plaza Romania Mall) si CinemaCity (AFI Cotroceni Mall). La IMAX urca pretul pana la 27 de lei in weekend. Problema e ca aceste cinematografe nu au preturile afisate clar pe site, de obice le afli abia acolo. Mai dai inca atat pe suc, popcorn sau nachos, si astea la fel de scumpe, ca sa te fure de doua ori.

        (Citează)

  2. Alternativa mult mai buna e Cinemapro, unde pretul e cam 12 lei, sunet mult mai bun, proiector digital, un meniu cu cola la 0.75 si popcorn mare costa 9 lei, deci preturi mult mai mici fata de malluri.

      (Citează)

  3. de ce se duce lumea la film ca sa manance popcorn si sa bea suc ? mi-e sila…

    la Studio filmul e 5 lei, sunt filme bune, calitatea e decenta (nu si pentru cocalarul de rand care vrea sunet in ‘spe mii de canale si ochelari 4D) si calitatea publicului este cat de cat ok, media de varsta fiind peste 30 de ani…

    am fost la Avatar 3D la Mall si nu o sa mai repet experienta niciodata… zeci de prosti de 16 ani in jurul meu care fosneau pungi si raspundeau la telefon de zor… cretini… si m-au durut ochii toata seara de la ochelarii aia…

    Studio si Patria sunt singurele decente…

      (Citează)

  4. Eu am fost la SH la Bucuresti Mall. Filmul, btw e gri oricum. Cat despre faza cu mancat floricele mi se pare super aiurea: cum am intrat in sala, adica atunci cand se terminau reclamele, toata sala era plina de soareci care rontaiau de zor si asa a fost vreo 30 de minute pana in sf au terminat de fosnit pungi si floricele si le auzeai doar razlet.

      (Citează)

    • Eu prefer nachos. Si de cate ori am fost la mall nu mi s-a parut ca ar fi zgomot, nu m-a deranjat (2012, sala plina). E greu sa fosnesti pungi cand ai popcornul in cutii de carton.

        (Citează)

  5. Scala era inchis sau cel putin avea hartie in usi.(am trecut pe acolo saptamana trecuta)

      (Citează)

  6. era închis de revelion… scria pe un carton că proiecțiile reîncep de pe 4 ianuarie…

      (Citează)

  7. eu merg foarte des la cinematografele din centru. Cinamapro este cel mai reusit din multe puncte de vedere, dar pretul biletelor a crescut si aici foarte mult! Oricum, calitativ, este la fel ca cinematografele din mall-uri. Studio imi place si mie, pentru ca difuzeaza in general filme bune. Corso e parca mai comod, iar scala si patria sunt destul de asemanatoare.

      (Citează)

  8. nu este adevarat eu merg la mall tot timpul cnd am nevoie d cv..si nus asa exagerat preturile..inafara d alaea d la cinema…o apa la jumatate costa 5 lei.Exagerat! dar biletul e d la 12-14 lei chiar si 10 cu reducere;)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus