un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Husa incalzita pentru scaunul de la masina

31 Jan 2010  ·

AUTO, GÂNDURI  ·

8 comentarii

Am mers cu o maşină ce are scaune încălzite şi e super marfă opţiunea. În 20 de secunde ţi-a încălzit fundul şi spatele indiferent cât de frig este sau câte haine ai pe tine. Dacă v-o puteți permite, luați-o.

Mondeo-ul meu n-are scaune încălzite, dar cu aşa temperaturi pe afară am început să simt nevoia şi mi-am cumpărat o husă încălzită. Am căutat în câteva magazine şi am găsit în cele din urmă în Auchan Militari. Aveau două modele, unul pe la 24 de lei, dar era roşu de-ţi cădeau ochii, altul negru în totalitate, la 41 de lei. Pe acesta din urmă l-am luat eu. Se prinde de scaun cu nişte cârlige şi cureluşe, vine cu vreo 80cm de cablu şi se alimentează de la bricheta maşinii. Are siguranţă, termostat şi un LED roşu ca să-ţi arate că merge. Se încălzeşte rapid şi este tocmai bună sub mine, ba chiar am remarcat că nu mai utilizez încălzirea maşinii aşa mult.

Problema este că e a doua husă pe care o iau, prima s-a stricat după vreo 20 de zile. N-ar trebui să fie greu de reparat, dar încă n-am tăiat-o ca să văd ce rezistențe are înăuntru.

    8 comentarii

  1. Scaunele incalzite sunt pentru femei. OK, creste confortul si pentru barbati dar “conform unui studiu german de ultima ora, scaunele incalzite ar putea dauna grav fertilitatii barbatilor prin faptul ca scrotul este incalzit peste limita la care testiculele ar putea produce sperma”. Iti recomand ca inainte de a folosi intensiv husa sa faci un drum (sau mai multe) pana la o banca de “seminte” si sa-ti faci ceva provizii :)

      (Citează)

  2. Da, dar nu stai ca pe plita pe scaunul incalzit. Il tii 5-10 minute si e suficient sa nu iti mai fie frig in masina pentru ceva vreme. Plus ca nu atinge temperaturi asa mari. Daca rezisti o vara intreaga cu 30 de grade Celsius, rezisti si 15 minute in masina cu husa asta.

      (Citează)

  3. E ok incalzirea in scaune, in special daca ai masina diesel, care se incalzeste mai greu. Asa ma oftic ca la mine nu merge tocmai incalzirea in scaunul soferului! Desteptul de la care am cum parat-o a umblat pe sub scaun , incercand sa scoata senzorul de centura, ca sa nu ma piuie cand mergi fara si a scos incalzirea. Cand se mai incalzeste tre’ sa ma bag pe acolo sa vad cum o repar.

      (Citează)

  4. Vrea să facă eggnog :D

      (Citează)

  5. Piuitul de la centura se poate scoate.La mondeo mi se pare ca pui contactu si apesi pe butonu de eliberarea centurii de vreo 9-10 ori si se dezactiveaza optiunea ( confirmata prin clipirea martorului pe bord si un bip). Ar trebui sa fie asemanator si la alte masini.

    @nwradu: husa are in ea un simplu fir insirat prin ea. pun pariu ca e verde (firul) :P

      (Citează)

    • O am aruncata langa mine de cateva zile si n-am apucat sa o “operez” ca sa vad ce matze are.

      Piuitul la centura nu e asa usor la Mondeo, stiu pe cineva care a tot cautat solutii si nu a gasit nimic fezabil. Poti sa introduci si sa scoti centura de doua ori rapid si dupa ce ai scos-o a doua oara se stinge avertismentul, dar te tine doar pentru acel drum.

        (Citează)

  6. o idee foarte buna mai ales in zilele de iarna sau in diminetile friguroase

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus