un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Uneori mai am si dreptate

9 Dec 2009  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Acum câteva zile spuneam că o variantă foarte posibilă pentru un nou guvern este o alianţă PD-L cu PNL, vechii parteneri și frați într-ale dreptății și adevărului, iar Băsescu să le ofere postul de prim-ministru, poate chiar lui Antonescu. Ce declară astăzi Antonescu? “Dacă va exista o majoritate parlamentară, iar PNL va da premierul, eu voi fi acela“. Asta după ce până acum insista pe varianta Johannis, dar primarul Sibiului a dat semne că nu vrea o cursă lungă şi complicată, preferând liniştea fotoliului de primar şi preferând să lupte probabil pentru un nou mandat acolo.

Nu mai ştiu pe ce blog am lăsat în comentariu în care ziceam că lui Băsescu îi convine că PSD-ul a contestat alegerile. Dovezi bune nu au şi deci contestaţia lor va fi respinsă, dând astfel un spor de legitimitate victoriei lui Băsescu. Ce declară astăzi Băsescu? “Demersul PSD de contestare a alegerilor prezidenţiale e democratic şi legal“. Da, şi benefic pentru el şi PD-L, dar nu dădea bine să spună şi asta.

Pe blogul Micromoft.ro se pune întrebarea “De ce nu l-au citat ziarele pe Zoso, când i-a luat interviu lui Băsescu?” (aici, dacă nu l-aţi văzut deja). O întrebare foarte bună. Nu m-am gândit la asta. Răspunsul sugerat este că ziarele nu îl plac pe Vali Petcu şi preferă să-l ignore, dar cred că e mai simplu de atât. Interviul respectiv a apărut când campania electorală deja se încheiase şi prin lege ziarele nu mai pot publica astfel de interviuri, nici sâmbăta dinaintea alegerilor şi nici duminică în timpul lor. Iar luni nu mai era de actualitate, alegerile fiind deja trecute. Probabil că dacă apărea cu 3 zile înainte ar fi fost şi de 3 ori mai vizionat și citat.

Personal nu văd ce ar fi atât de rău dacă PNL-ul va accepta acum să intre la guvernare împreună cu PD-L. Păi cum, până acum l-au huiduit pe Băsescu şi s-au aliat cu PSD, acum se întorc la Băsescu? Da, de ce nu. Consider că misiunea fiecărui partid politic este de a obţine cât mai multe pentru susţinătorii săi şi deci obiectivul fiecărui partid este să intre la guvernare. Nu degeaba se cheamă “la putere”. Prin urmare, de ce aş fi supărat? Sunt 3 cazuri:

  1. Sunt susţinător PNL: partidul meu va intra la guvernare, ceea ce mă bucură.
  2. Sunt susţinător PD-L: partidul meu va face o alianţă cu alt partid, vor avea majoritatea parlamentară şi motorul ţării se va învârti din nou.
  3. Sunt susţinător PSD: nu-mi pasă, partidul meu va fi oricum în opoziţie.

    2 comentarii

  1. ce zici tu acolo pare logic, insa pentru un sustinator PNL care are putin habar de doctrina partidului si ce ar trebui sa reprezinte el, cred ca e foarte nasol ca in 10 zile sa il vada trecut prin paturile tuturor celorlalte partide.

    n-am votat dar de un lucru sunt sigur, antonescu n-o sa pupe vreodata votul meu.

      (Citează)

  2. Când am auzit că Antonescu vrea să îl susțină pe Geoană parcă mi-a dat cu tigaia în cap.
    Antonescu ăsta e mai prostănac ca Geoană. Pentru că nu înțelege că singurii care votează cu PNL-ul sunt singurii oameni care mai gândesc, care votează cu PNL-ul datorită doctrinei politice liberale și nu pentru un kil de de ulei și unu de zahăr, sau pentru că Băsescu face show.
    PNL-ul are 20%-22% susținători în România, și este mult pentru un partid exclusivist.
    În momentul în care vii și spui celor 20% de susținători că partidul lor de dreapta va susține un partid de stângă, ce se întâmpă? Nu e normal că ăia de 20% să-și bage plua în tine?
    Apoi când vii și spui că el va ocupa postul de premier, nu te gândești că ăia 20% vor spune “Ho cu tata!?!?” Păi fratele meu, una e să candidezi la președenție, una e să candidezi la postul de prim ministru.
    Președenția e un scaun demodat și de epocă la Cotroceni, ceva plimbări pe afară, un coniac cu Sarkozy și o votca cu Putin și eventual o engleză stâlcită la CNN.
    Primul ministru implică ceva mai mult. Nu e suficient să ai talent la balet, parul lung și ochi albaștrii. Acolo trebuie să te mai și pricepi, nu e suficient doar să vrei.
    Postul de prim ministru este un drept necontestat PNL-ului, dar omul potrivit este Tăriceanu. Care a mai condus o afacere, știe să facă un ban și… are și experiența postului și a contrelor cu Băsescu. Inclusiv 2 moțiuni respinse.

    Deci din punctul meu de vedere cât se poate de liberal, Antonescu și cu Orban să își vadă lungul nasului. Antonescu nu are calitățile unui prim ministru, iar pe Orban nu îl văd în locul lui Berceanu la transporturi.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus