un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Starea drumurilor: la ei, la noi

19 Dec 2009  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Acest site arată starea drumurilor din Cehia. Ştiu că nu se înţelege nimic din el decât dacă ştiţi limba cehă, dar observaţi principalul: o hartă a ţării cu zoom in/out, actualizare în timp real a stării drumurilor, filtrare de avertizări. Identifici rapid unde eşti tu şi cum sunt drumurile din zonă.

Pentru România nu există aşa ceva, cel puţin eu nu cunosc nici un site. Există o listă actualizată a situaţiei drumurilor naţionale, dar e doar un text galben pe fond albastru care mă doare rău la ochi şi îmi aduce aminte de anii 90 ai Internetului (mai ales când vezi URL:port în adresă, de parcă ai intra pe un server de Quake). Iar eu habar n-am de denumirile drumurilor care trec prin Bucureşti, exceptând DN1 de care tot aud la ştiri. Nu ştiu unde e DN23B şi dacă blocajul dintre Măicăneşti şi Ciorăşti mă efecteaza şi pe mine dacă mâine plec spre Alexandria sau Iaşi sau Măgurele.

Ironic, site-ul românesc, aşa text-only galben pe fond albastru e ideal pentru accesat de pe mobil, atunci când eşti pe drum.

    3 comentarii

  1. Referitor la starea drumurilor la ei (ei fiind orice alta tara din lumea asta)… am gasit in urma cu ceva timp un top al tarilor, pe mai multe domenii. Ei bine, la calitatea soselelor, dupa Romania mai erau doar 3 tari… niste insule de undeva de prin Pacific…

      (Citează)

  2. crezi ca mai poti gasi link-ul catre top-ul ala?

      (Citează)

  3. Cam greu. L-am cautat din nou, dar fara succes. Ajunsesem din link in link, si din nefericire, nu l-am salvat….

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus