un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

De ce sa pui ace in camasa?

20 Dec 2009  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Ieri am fost prin AFI Cotroceni Mall căutând vreo cămaşă bună. În câteva magazine cămăşile erau frumos împăturite în jurul unui carton, cu gulerul rigidizat şi străpunse de vreo 20 de ace. Ştiţi cum, metoda clasică de ambalare a unei cămăşi. Am vrut să o probez, dar însemna să o desfac toată şi să nu o pot pune la loc la fel de bine. M-am uitat în jur dacă nu cumva au un exemplar deja desfăcut… nu aveau.

Aşa că am “demontat” cămăşi, am scos ace şi le-am pierdut prin cabina de probă, am rupt cartoane şi am mototolit foile din ele. Mă întreb cum le pun la loc angajaţii magazinului, pentru că le-ar trebui rezerve de ace, etichete, cartoane de guler, de toate, plus multe ore de muncă. Acele şi întreaga ambalare sunt complet ilogice şi împotriva ideii de eficientizare. N-ar fi mai simplu să pună totul pe umeraşe, ca în alte magazine, sau măcar câteva bucăţi din fiecare model, pentru probă?

    6 comentarii

  1. Cand un manager responsabil de eficientizarea procesului de vanzare se va gandi mai bine la profitabilitate vor face si asta. Nu cred au facut camasa la loc in ambalaj. Este, aproape, imposibil. Probabil cand tu ai vizitat magazinul era intr-un moment in care nu aveau niciuna “probata”.

      (Citează)

  2. Am gasit astfel de camasi in mai multe magazine, inclusiv C&A si Oviese, unde chiar am probat ceva. Asa era toate, nu a fost o lipsa de moment. Managerii ar trebui sa afle de Kaizen:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Kaizen

      (Citează)

  3. iti faci prea multe probleme. are cine sa le impatureasca (asambleze). enjoy life!

      (Citează)

  4. Deformatie profesionala, ma enerveaza lipsa de eficienta si munca de pomana. Ca si altii, ma gandesc chiar si la oare cine ia ratustele de pe lacuri si unde le duce pe timpul iernii, ca sa nu inghete.

      (Citează)

  5. Am fost de curand in Franta la vreo doua magazine de barbati, Brice si Jules si aceeasi chestie mi-a trecut prin cap. Doar ca vanzatoarea ne-a trimis in spatele magazinului unde aveau camasi cu aceeasi croiala, pe umerase si ne-a spus sa o intrebam pe colega de o alta camasa cu croiala dreapta, masura M. A probat, s-a potrivit, asa ca ne-am intors in fata sa luam camasa initiala, aceeasi croiala, alta culoare.

      (Citează)

  6. @cat: exact asta cautam si eu, cateva “testere”, ca la parfumuri. Sa vad ce masura mi se potriveste, apoi luam din raft una nedesfacuta. Prea complicat.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus