un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce-am mancat la munte

5 Dec 2009  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Ştiu că multora dintre voi vă plac posturile despre mâncare, aşa că iată meniul complet din excursia de la munte. Micul dejun îl luam la restaurantul hotelului Bulevard, care era foarte aproape de pensiunea la care stăteam. Se mânca foarte bine şi ieftin: o omletă ţărănească, cea mai mare, era 5 lei, caşcaval pane 7 lei, mai dădeam câţiva lei pe unt, gem, cafea şi ceai. Cred că mic dejun mai bun că acolo e greu de găsit în Sinaia.
hotel_bulevard_1024

În prima zi am mâncat de prânz la Steaks, lanţ de restaurante care e prezent şi prin Bucureşti. Am băgat o porţie de copănele de pui cu cartofi aurii şi coaste de porc cu fasole roşie cu aromă de usturoi. Copanele au cost excelente, făcute perfect, coastele erau bune dar un pic cam sărate. Fasolea cu usturoi (doar cât să-i dea aromă, nu în cantităţi care să alunge un vampir) a fost o garnitură mai bună decât banalii cartofi.
Chicken legs with potatoes, at SteaksPork ribs with Beans, at Steaks

Când am fost prin primăvară la Sinaia am observat, pe una din străzile ce merg spre telegondolă, hotelul Alex cu restaurant cu specific unguresc, iar acum acolo am mâncat. Întâi a venit o ciorbă de fasole în pâine, bună, dar poate nu cea mai bună alegere, pentru că porţia este mică şi nici nu prea îmi place când se mai amesteca nişte miez de pâine în ciorbă. Data viitoare cer supă de vișine, ca să văd cum e. Apoi a venit friptură de vită făcută cu inele de ceapă şi garnitură de cartofi prăjiţi cu brânză pe deasupra. Mi-a plăcut foarte mult, era gustoasă, iar ceapă făcea totul şi mai bun. A doua porţie a fost gulaş de vită cu cuşcuş, un fel reuşit, dar nu la fel de bun ca vita cu ceapă. Ca desert a fost ceva cu nume unguresc pe care nu l-am reţinut deşi l-am citit de 5 ori, dar era cu blat de tort, cremă de ciocolată, nucă şi frişcă pe deasupra. Tot aici am băut un vin fiert foarte bun, dintr-o cană de lut.
Bean soup in bread at AlexBean soup at Alex #2
Beef gulash with cuscus at AlexBeef with onions at Alex
Desert at Alex

A treia zi am fost la Sâmbătă de Sus şi apoi la Poiana Braşov, unde am mâncat la Coliba Haiducilor. Nu mi-a plăcut acolo acum un an şi nici acum n-am fost încântat, dar mâncarea a fost bună. Porţiile însă sunt prea mici pentru câţi bani se cer pe ele, iar servirea lasă de dorit. Am mâncat pastramă de miel cu mămăligă, foarte bună, şi friptură de miel la tavă cu garnitură de orez. Vinul fiert era cât un espresso.
Lamb pastrami at Coliba HaiducilorLamb meat at Coliba Haiducilor

Ca desert aş aminti un tort cu fructe de pădure luat de la restaurantul Bulevard, unde mergeam la micul dejun, tort atât de bun încât am luat şi la Bucureşti câteva felii, şi mai am o fotografie şi cu o prăjitură mâncată la cafeneaua You de la parterul hotelului Rina Sinaia.
Forest fruit cake at BulevardMocha and cake at You Cafe

    4 comentarii

  1. Holly crap! Asta da mancare buna. Bine, poate cu exceptia ciorbei in paine pe care am incercat-o o singura data la Targu-Mures. Si nu mi s-a parut practica, la urma urmei vreau sa-mi astampar foamea, nu se ma chinui sa bag lingura in painea aia.
    Astept mai multe poze cu niste deserturi, alea sunt slabiciunea mea. :)

      (Citează)

  2. Tortul cu fructe de padure arata foarte bine. Pare insiropat cum trebuie :) Am avut ceva experiente nu prea placute cu felii de tort prea uscate, asa ca acum asta e primul lucru la care ma uit.

      (Citează)

  3. daca Bulevard e cel situat pe dreapta cum vii dinspre Bucuresti, cu Restaurantul si la subsol, imi amintesc ca era destul de ieftin intr-adevar. Daca mai ai drum pe acolo sa te uiti cu atentie in Meniu la celebra “Ciorba de Pasarica” :))
    cum sunt preturile la Alex? am trecut de multe ori prin fata, dar din obisnuinta am ajuns tot la Anda sau la Brace :)

      (Citează)

  4. Ala e, dupa rond pe dreapta, si inca aveau Ciorba de Pasarica in meniu.

    La Alex sunt preturi medii, cam intre 20 si 30 de lei un fel principal, asta daca nu te arunci la cine stie ce fripturi de muschi de vita. Doua ciorbe, felurile din imagine, doua deserturi si doua vin fiert au fost cam 110 lei daca tin bine minte.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus