un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Serial nou: V

9 Nov 2009  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Am mai scris despre serial şi cred că toţi cei ce sunt interesaţi de el ştiu deja subiectul: extratereştrii vin pe planeta noastră (prin surprindere, ca în Independence Day) şi se dau drept prieteni, vrând să ne cunoască mai bine şi să ne ajute în toate cele. De fapt, vor să ne mănânce (sau să ne cucerească, să ne fure apa şi petrolul, ceva de genul ăsta, de parcă ar şi conta motivul exact?). Un grup de oameni, printre care un preot, o agentă FBI şi un corporatist care de fapt e extraterestru rebel, sunt convinşi că trebuie să luptăm şi să demascăm invadatorii meschini, dar sexy.

Ce mi-a plăcut e că serialul pare foarte bine făcut. Filmare, montaj, actori, personaje… totul e bine gândit. Pare o investiÅ£ie serioasă, ceva bine gândit, plănuit ÅŸi bugetat ÅŸi se anunţă un serial foarte bun, dacă va fi continuat. Asta deoarece acum se vor difuza doar primele 4 episoade ÅŸi se va face o pauză până prin martie 2010. O mare tâmpenie, după părerea mea, ÅŸi bine că nu ne dau un episod pe an iar apoi să se mire de ce nu are audienţă. Cum să fie, când uiÅ£i ce naiba se întâmplă ÅŸi de ce?

Un punct slab în episodul pilot a fost momentul în care se declanÅŸează acÅ£iunea efectivă: un grup pestriÅ£ de oameni se adună într-un depozit părăsit, unde cel care îi chemase, îmbrăcat ca un vagabond dus cu pluta, le explică despre conspiraÅ£ia extratereÅŸtrilor, pe un ton de om care ar trebui să ia pastile de nebuneală. Exact când se pregăteau cu toÅ£ii să-i spună “dar n-ai nici o dovadă, nu?” ÅŸi să plece acasă supăraÅ£i că au pierdut seara ÅŸi episodul din American Idol care rula la TV… surpriză! Apare un roboÅ£el care încearcă să-i împuÅŸte pe toÅ£i, iar apoi soldaÅ£i extratereÅŸtrii înarmaÅ£i cu săbii ÅŸi Å£ipând ca niÅŸte pisici în călduri încearcă să-i hăcuiască. Culmea, sunt înfrânÅ£i, pentru că extratereÅŸtrii, deÅŸi aveau elementul surpriză ÅŸi o tehnologie uimitoare de partea lor, nu ÅŸtiau să se bată cu o adunătură de preoÅ£i, mame ÅŸi vagabonzi. Evident, din serial nu lipseÅŸte nici inevitabilul adolescent rebel care nu vrea să asculte ce-i zice mă-sa ÅŸi se duce să-i ajute pe extratereÅŸtrii să ne cucerească planetă. Ce i-aÈ™ bate pe ăștia! Dar acestea sunt mici detalii amuzante într-un serial ce pare foarte bun, dar care mă îndoiesc că va avea o viaţă foarte lungă, având în vedere că televiziunile americane nu iubesc SF-ul ÅŸi nici n-au bani să le menÅ£ină în producÅ£ie.

    2 comentarii

  1. Am vazut si eu aseara primul episod. Pare un nou 4400. Nu m-a impresionat primul episod. Prefer oricand Flash forward. Sa vedem dupa cele 4 episoade ce parere vom mai avea….

      (Citează)

  2. Parcă-i banc “preot, o agentă FBI ÅŸi un corporatist intră într-un bar …”

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus