un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cel mai scump calculator

28 Nov 2009  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

eMag vinde ceea ce probabil este cel mai scump calculator disponibil în România: un desktop Alienware Area 51 care costă 22.999 lei, adică vreo 5400 de euro. Super, nu? Am dat mai puţin pe Mondeo. La banii ăştia obţii cel mai tare procesor al momentului, 12 GB de RAM în triple-channel, stocare 512 GB pe SSD şi două placi video ATI HD 5870. Fără monitor. Să cumpăraţi şi monitor, că în entuziasmul momentului (ştiu că veţi comanda toţi câte unul) sigur veţi uita de monitor. N-am înţeles niciodată fascinaţia pentru carcase pline de lumini, fante şi ventilatoare ciudate şi fără nici un rost real. Sunt sigur că în prima zi totul arată incredibil, dar câţiva ani după aceea te vor deranja mereu sau în cel mai bun caz vei uita complet de ele. Preţul chiar scade cu 2% dacă vă abonaţi şi la Orange 3G prin eMag, la cumpărarea calculatorului. Comandă acum! De asta am scris despre Băsescu, ca să atrag vizitatori care să cumpere acest calculator.

Mai amuzant este “review-ul” lăsat de cineva la acest sistem. Titlul este “Cel mai bun PC ever!!”, pentru că dezvoltarea calculatoarelor a luat sfârşit odată cu fabricarea acestui model şi niciodată nu vor fi făcute procesoare mai bune şi placi video mai rapide. Review-ul întreg este “Cât despre piesele lui, pot spune că sunt destul de performanţe.”, pentru că nu sunt cele mai bune, ci doar “destul de…”, o contradicţie cu “cel mai bun PC ever” de deasupra. Culmea ironiei ar fi să dai 5400 de euro pe un calculator, dar jocurile să le downloadezi în continuare de pe Internet în loc să dai banii şi pe ele.

reviewalienware_477

  6 comentarii

 1. pai si asta ar fi doar un review dat de neica nimeni:))

    (Citează)

 2. “Detii un astfel de produs: NU.”

  Si cu toate astea, nimic nu-l impiedica pe ala sa faca un review :))

    (Citează)

 3. Pana la urma fiecare produs are cumparatorul sau. Oare or fi adus tot cu TIR-ul?

    (Citează)

 4. Şi probabil votul şi l-a dat tot singur. Cât de trist să fii să faci aşa ceva?

    (Citează)

 5. iar ţi-a făcut-o autocorrectul: destul de performanţe :D

    (Citează)

 6. ma indoiesc ca un Home user are ce face cu el….

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus