un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce mai zic sondajele

16 Oct 2009  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Sondajul CURS, comandat de PD-L, îl dă câştigător pe Băsescu: Traian Băsescu 34%, Mircea Geoana 21%, Sorin Oprescu şi Crin Antonescu câte 13%. În turul 2 Băsescu ia 55% şi mai trage un mandat de 5 ani.

Sondajul INSOMAR, comandat de Realitatea (ăştia ce partid sunt?) îl dă câştigător pe Geoană: Traian Băsescu 33,4%, Mircea Geoană 28,5%, Crin Antonescu 14,5%, Sorin Oprescu doar 8,1%. În turul 2 ar lua Geoană potul cu 50,6%. După părerea mea acei 50,6% e prea puţin ca să poţi spune că Geoană e câștigător, dar mă rog… nu sunt statistician.

În primul rând nu înţeleg de ce mai fac ăştia sondaje din moment ce mereu câştigător iese cel care a comandat sondajul. Un pic aşa de coloană vertebrală nu au şi firmele astea de sondat opinia publică? Măcar 3 vertebre? Un băţ înfipt adânc în fund, care să îi ţină un pic drepţi?

În al doilea rând remarc faptul că Antonescu nu are campanie electorală. Omul e simpatic, pare mai “uman”, mai normal decât ceilalţi, se exprimă parcă mai puţin demagogic şi populist, e sprijinit de aproape toţi intelectualii, avea şanse reale într-o ţară sătulă de Băsescu dar care nu vrea să se întoarcă la PSD, i-a reușit moțiunea de centură, a venit cu ideea Johannis. Dar nu are o campanie electorală. Nu are marketing, nu are PR, nu are un management de campanie bun, nu are nimic. Nu-l vezi scos în faţă, nu-l vezi băgându-se peste tot şi ieşind mereu în atenţia publicului, nu e nicăieri, doar se rezumă la mici comentarii acuzatoare la adresa celorlalţi candidaţi. Se putea face mult mai bine campania sa electorală.

Oprescu nici atât, dar măcar are scuza că e independent şi nu şi-a început campania electorală. Dar dacă sondajele sunt pe bune, nu prea are şanse să ajungă în turul doi.

Rezultatele sondajelor via Hotnews.

    5 comentarii

  1. fuck the elections;)

      (Citează)

  2. 50,6%>49,4%. Aici nu trebuie jumatate + 1, ci este suficient sa depaseasca 50% pentru a fi declarat castigator.

      (Citează)

  3. n-ai in plm cu cine vota, numai cretini.

    raul cel mai mic ar fi antonescu, insa mi se face scarba cand latra ca un catel la orice ii pui in fata.

      (Citează)

  4. Da, dar marja de eroare cat este, vreo 3%? Iar acei 0,6% peste jumatate sunt a cincea parte din marja de eroare. Daca mai faceau sondajul pe inca un om cred ca nu mai iesea Geoana.

      (Citează)

  5. sondajele astea de opinie nu au nici o relevanta. eu ma ocup cu asa ceva si stiu cum merge treaba. intrebarile sunt astfel puse incat sa reiasa ce vrea partidul care le cere. si in cea mai mare parte sondajele se fac de catre membri partidului respectiv, nu de angajati ale vreunei firme de statistica, numele firmei este prezentat doar de fatada.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus