un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Care-i faza cu vampirii?

29 Oct 2009  ·

GÂNDURI  ·

19 comentarii

Din când în când mai văd câte un film cu vampiri. Ăştia par interesaţi doar de două chestii: să bea sânge şi să facă sex mai des decât iepurii. Asta e toată viaţa lor. Sângele trebuie băut teatral, direct din venă de la gât, iar sexul e mai ceva ca în scenele porno. Aşa că în toate filmele vezi vampirii trăind pe picior mare, în ditamai vilele, dormind ziua iar noaptea o ţin numai în petreceri desfrânate unde tinere nevinovate, dar destul de arătoase şi cu sânii fermi, habar nu au în ce gaşcă periculoasă s-au băgat. Aşa că vampirii petrec cu ele, şi-o trag ca iepurii cu fantezii erotice şi apoi le beau sângele.

Dar e real? Totuşi, trăim într-o lume complicată. De unde are un vampir atâţia bani ca să ţină vile, petreceri şi femei? Ziua nu munceşte, că l-ar topi Soarele. A investit la bursă? Conduce din umbră o mare companie? Cam greu, ar observa angajaţii că e ceva ciudat cu tine, plus ca fiind nemuritor tot trebuie să dispari o dată la 20 de ani şi să o iei de la capăt, cu alt nume şi alte acte. Iar din meserii precum paznic de noapte nu ies mulţi bani. Câţi din cei care au devenit vampiri acum 300 de ani s-au gândit să îngroape undeva obiecte oarecare din jurul lor, cu gândul că peste multe secole le vor vinde ca antichităţi? Eu nu m-aş fi gândit la asta. Din câte ştiu, doar Duncan MacLeod a făcut-o.

Şi ce faci cu celelalte probleme? Unde tot arunci cadavre? Una e să ai succes la femei şi să fii bun în pat (300 de ani de experienţă probabil ajută la asta), alta e să le şi sugi de sânge şi apoi să trebuiască să le ascunzi corpul pe undeva. Te inspiri din Dexter? Dacă sună Fiscul la uşa (sau Agenţia Naţională pentru Integritate) şi te întreabă de unde ai ditamai casa, ce le spui? Cum agăţi femeile acelea, din moment ce nu prea ieşi ziua din casă? Dacă ţi se strică telefonul sau chemi pe cineva să-ţi monteze cablu TV, cum te descurci, că doar nu îi chemi noaptea? Dentiştii sunt obligaţi, ca şi alţi medici, să menţină confidenţialitatea pacienţilor? Probabil da, altfel mă gândesc că primul dentist la care te duci pentru că ai o carie pe colţi fuge speriat la poliţie şi dă de gol întreg secretul vampirilor. Cum atragi femeile? Doar pentru că eşti vampir nu înseamnă că arăţi şi bine, că o ai mare sau că ai şarm. Că nu ai bani am vorbit deja. Poate acum 300 de ani erai doar un ţăran care muncea la câmp şi a fost transformat în vampir. O eternitate de dureri de şale și de prostată şi reumatism la încheieturi e tot ce capeți.

Aşa că, analizând un pic problema, nu pot decât să concluzionez că situaţia nu e aşa roză pentru vampiri. Probabil că majoritatea, fiind siliţi să trăiască în secret, neobservaţi de nimeni şi trăind în vreun subsol întunecos, n-au parte de petreceri şi femei ca în filme, ci doar, scuzaţi expresia, o rup pe labă şi sunt campioni mondiali la jocuri pe Xbox sau ceva aşa. Poate n-ar strica să o lase şi Hollywood-ul mai moale cu filmele şi serialele cu vampiri, că n-au cu ce să se laude atâta.

    19 comentarii

  1. Tu chiar vorbesti serios? iti pui astfel de intrebari? =)) ma scuzi daca iti zic ca esti penibil?!!! nu am putut sa citesc tot ce ai scris….

      (Citează)

  2. Toata lumea stie ca faptul ca beau sange uman i-a facut pe vampiri sa capete cele mai rele obiceiuri ale acestora si sa fie foarte hedonisti. Acum de unde bani, pai daca “traiesti” de 300 si ceva de ani ai adunat ceva (apropos, Duncan este nemuritor, nu-l baga in aceeasi oala cu vampirii, te rog), plus ca toate victimele alea aveau ceva cash.

    Acum ce fac cu cadavrele, nu ai auzit de criminali in serie, crime nerezolvate samd. Plus ca acum nu mai au nevoie asa de mare sa omoare, pot sa bea doar partial sangele sau pot sa dea iama intr-o banca de sange (pai de ce are tarisoara noastra lipsa de sange in salile de operatii…)

    Glumesc Anonim (sau Raman, ma scuzi dar nu-ti stiu prenumele)nu te stresa, nimeni nu crede in chestiile astea. Dar adevarul e ca in ultima vreme au aparut tot felul de filme cu vampiri, parca Buffy si Interviu cu un vampir nu erau destul. Sunt la moda, ce sa le faci dar parca devin din ce in ce mai B movies. Daca ar fi adevarate filmele astea, ar trebui sa ne facem mai mare grija pentru vampiri decat pentru gripa A

      (Citează)

  3. @Raman: am copiat totul de pe alt blog, nu mi-am pus eu intrebarile :|

      (Citează)

  4. Subscriu totusi la ideea ca punctul tau de vedere este cel putin ciudat. :)

    Dar laboratorul gigantic a lui Dexter, cum de incapea intr-o parte ascunsa a casei, casa care era totusi mult mai mica ?

      (Citează)

  5. Dexter era o fictiune. Vampirii sunt reali.

      (Citează)

  6. Cum adica sunt reali ? :)

      (Citează)

  7. Dan Spataru Jr.

    31/10/2009 la 9:33 AM

    Bai, oameni buni, textul e genial…
    Din pacate se pare ca pe unii ii depasesc pana si commenturile de aici.

    Si daca tot am deschis subiectul, vampirii de la Hollywood se pot viola ?
    De ce nu se vorbeste si de vampiroaice ?
    Oricum, nu cred ca barbatii sunt atrasi de astfel de fetisuri, cu vampiri, asa ca iei ies din target.
    Ce am observat in schimb, vampirii sunt din ce in ce mai efeminati in ultima vreme, gen vezi Twilight !
    Ce urmeaza, vampirul minoritate sexuala ? Va imaginati cum ar arata un miting al vampirilor gay ?!
    :)))
    Dragut exercitiu de imaginatie. Faceam referire la intreg post-ul !!!

      (Citează)

  8. Pai stai ca nu inteleg, de ce dexter e fictiune si vampirii nu?!
    Si scuza-ma inca odata ca iti zic, esti blogger ( vorba vine ) si dai copy paste de pe alte bloguri?

    Arhhhh, ai nevoie de vizite si comments, nu? :) smechere

      (Citează)

  9. @Dan: la vampiroaice e simplu. O teorie (google Ladder Theory) spune ca sunt 3 tipuri de femei: cele carora le-ai trage-o oricand, cele carora le-ai trage-o doar dupa ce bei ceva, dar apoi ai recunoaste ca ai facut sex cu ele, si cele carora le-ai trage-o doar beat si nici n-ai recunoaste ca ai facut asta. Observa insa ca nu exista femei carora un barbat nu le-ar trage-o (ignoram ciudateniile de la capetele spectrului). Prin urmare, daca esti vampir femeie, nu mai ai nici o problema. Te duci la orice barbat si doar nu o sa refuze sa faca sex cu tine. Nici macar nu mai trebuie sa dai tu mari petreceri, ci te lasi invitata la unele normale si agati acolo pe cineva. Stiu ca nu e cinstit, dar pentru vampiroaice viata e mult mai simpla. Vampirii barbati ar trebui sa faca un mars sau ceva pentru egalitate.

      (Citează)

  10. Dan Spataru Jr.

    31/10/2009 la 10:34 AM

    Buna idee de scenariu…
    Hai, sa ne apucam de facut un film !!!

      (Citează)

  11. @Raman: raspunsul meu, ca si intregul post, a fost la misto. Dupa cum observi, ceilalti si-au dat seama si au intrat in hora. Posturile in care vorbesc serios sunt pe alte subiecte. De curiozitate, tu cum ai ajuns pe blog?

    Cred ca e o micuta confuzie cu Dexter: in post vorbeam de personajul din serial, care e criminal in serie. Cineva apoi s-a referit la desenele animate.

    @Dan: vampirii gay ar fi super idee. Uita-te cate probleme au homosexualii si pcat incearca sa opreasca prejudecatile. Cum ar fi ca, dupa tot efortul, sa zica unul din ei “stiti, eu sunt si vampir…” Ar fi super amuzant.

      (Citează)

  12. Dan Spataru Jr.

    31/10/2009 la 8:17 PM

    =)))))))

      (Citează)

  13. mi-a placut postul
    prietena mea a ramas OBSEDATA (mai rau ca adolescentele americane) de filmul Twilight si de cartile respective, iar eu nu inteleg NIMIC din pasiunea/obsesia ei si a oamenilor pt astfel de subiecte. Deci, CARE-I FAZA CU VAMPIRI ??????????

      (Citează)

  14. @Ion: habar n-am, de asta am scris si eu. N-am citit cartile Twilight, nu m-am uitat nici la filme mai mult de 5 minute. Banuiesc ca femeile sunt atrase de sexul salbatic cu rebeli neintelesi ce au un stil de viata desfranat dar nu duc lipsa de nimic. Nu cred ca vor sa fie si muscate, ca altfel n-ar sari sa te bata daca le lasi si cel mai mic semn pe gat. Asa sunt femeile… cine le poate intelege? Vorba lui Bundy: “femeile… nu poti trai cu ele, nu poti sa le impusti”.

    Intamplator, azi am gasit pe CNN o stire despreo urmare la cartea Dracula, care are mai mult sex si violenta ca oricand, iar pe Realitatea e un articol intitulat “Atenţie în noaptea de Halloween: Vampirii pot lua orice înfăţişare!”. Ingineri nu vrea nimeni, dar vampirii sunt cautati rau de tot. SI dupa aia tot femeile zic ca barbatii traiesc intr-o lume a lor.

      (Citează)

  15. Eu m-am referit din start la Dexter cel din desenele animate! Trebuia sa fiu mai explicit. Oricum, eu am inteles ca e caterinca, da… tot nu sunt convins! :)))

      (Citează)

  16. Genial postul, pe bune am ras cu lacrimi

      (Citează)

  17. ca tot zicea cineva de Buffy, vampirii de acolo stateau prin canale.nu dadeau petreceri, se duceau la chefuri prin camine sau la discoteca-
    rezulta ca intrebarile din postare nu-si au rostul, in serialul ala e adevarata fata a vampirilor, ca doar nu s-or fi inselat vreme de 7 sezoane :)

      (Citează)

  18. Dan Spataru Jr.

    02/11/2009 la 4:40 AM

    Cu adevarat o rasturnare de situatie !
    Mea culpa !

      (Citează)

  19. Aia din Buffy erau vampiri ingineri, nu stiau decat de chefuri din camine si probabil in discoteca intrau si nu consumau nimic, sau trageau toata seara de o cutie de Pepsi.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus