un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Sidi Brahim

25 Sep 2009  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Sidi BrahimSidi Brahim spate
Sidi Brahim e un vin rose de origine algeriană luat din Carrefour. Bunicel, cam dulce, dar merită încercat dacă vreţi să vedeţi cum sunt vinurile din Algeria. Întâmplarea a făcut ca primul vin despre care scriu să fie luat din Carrefour, dar dacă vreţi să încercaţi vinuri din ţări străine vă recomand mai degrabă să mergeţi în Real, unde au un raion foarte bine organizat. Au luat de acolo, de mai multe ori, diverse sticle de vin soi Shiraz din Chile dacă ţin bine minte, şi sunt foarte bune.

Îmi pare rău că nu ţin foarte bine minte ce vinuri am mai băut şi de unde erau. Ştiu că din prima călătorie în Anglia m-am întors cu un vin din Noua Zeelandă (din Australia au în Real), iar din Slovenia cu o sticlă din California. Din Europa au tot adus din excursii sau am băut pe acolo şi Tokay din Ungaria şi vinuri de Porto (ţin minte o croazieră la O Grove, printre fiordurile unde se cresc midii și unde am mâncat castroane întregi de scoici udate cu vin de Porto), plus soiurile clasice din Italia (Chianti, Frascati) şi Franţa (Bordeaux, Prieure) cand am fost pe acolo. Au fost o gramada de sticle din multe locuri, dar au uitat cum se numeau. De exemplu pe vaporul dintre Kingston și Rotterdam știu că am băut o sticlă, dar nu și de care era. Olanda cred că e singura țară în care am băut sau din care am luat numai bere.

    2 comentarii

  1. nu era mai estetic daca faceai si tu poza la sticla cand era inca plina ? :D

    pot sa-ti recomand sa incerci doua vinuri ok (cred ca le gasesti la mega-image):
    – rosu dulce: beciul domnesc (nu e la fel de dulce ca unul roze, dar e foarte bun)
    – alb demisec: feteasca regala

      (Citează)

  2. Salut,

    Eu unul ma bucur de fiecare data cand cineva mai scrie despre cate vreun vin. N-am baut niciodata vin algerian. As vrea totusi sa iti fac o observatie care sper sa nu te supere: atat Chianti cat si Frascati nu sunt soiuri ci DOC-uri (areale viticole daca vrei). Cat despre recomandarile lui logical (sper ca nici el sa nu se supere) … sfatul meu e sa spui pas la prima (a doua prea generala ca sa ii dai curs oricum) ;).

    O zi buna!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus