un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Serial nou: FlashForward

26 Sep 2009  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Am văzut ieri primul episod din Flash Forward, un serial inspirat dintr-o carte SF cu acelaşi nume, scrisă de Robert Sawyer. Cartea porneşte de la o idee foarte mişto: total neașteptat întreaga populaţie a planetei leşină pentru 2 minute, iar în acest timp fiecare se visează 21 de ani în viitor. Când se trezesc (şi după ce trec peste şocul cauzat de miile de accidente şi catastrofe cauzate de absenţa intervenţiei umane în momente cruciale), pun cap la cap totul şi descoperă că visul a fost unul real, fiecare om chiar şi-a văzut viitorul. Cartea urmăreşte doi fizicieni de la CERN încercând să descopere ce s-a întâmplat şi ce fenomen a cauzat toată această poveste, în timp ce fiecare se mai confrunta şi cu ce au văzut că va fi în viitor. Unul dintre ei se văzuse alături de altă femeie decât cea cu care tocmai intenţiona să se căsătorească, altul nu văzuse nimic şi deci concluzionează că peste 21 de ani va fi deja mort, ceea ce îl face să investigheze de pe acum cine şi de ce l-ar vrea mort. Alţi oameni şi-au văzut copiii, alţii au văzut cum vor arăta acţiunile la bursă sau diverse invenţii viitoare pe care le patentează de acum.

Serialul preia ideea leşinului global şi al unei scurte halucinaţii despre viitor, dar pentru a face acţiunea interesantă, oamenii văd ce se va întâmpla peste doar 6 luni în viitor. Personajele principale sunt agenţi FBI, nu fizicieni. Unul se vede beţiv şi vânat de oamenii răi dintr-un caz viitor pe care îl va cerceta, iar soţia să se vede deja divorţată şi în braţele altui bărbat. Bona copiilor are un vis misterios. Bărbatul cu care se visa soţia agentului îşi face apariţia şi întrucât a avut şi el acelaşi vis, e de aşteptat că va încerca să o cucerească. Tot în serial se descoperă că pe un stadion din ţară o persoană nu a leşinat, singura de pe toată planeta, aşa ca FBI-ul încearcă să o găsească şi să vadă dacă a avut legătura cu ce s-a întâmplat. Asta rămâne de văzut în episoadele următoare, împreună cu ce viziuni au mai avut şi alte personaje şi cum se vor împleti acestea în acţiune. Serialul pare interesant, făcut să fie mai palpitant şi mai plin de acțiune decât cartea, mă voi uita şi la următoarele episoade.

    2 comentarii

  1. Daca esti pasionat de SF, incearca si Defying Gravity. E la prima serie, si promite ;)

      (Citează)

  2. Am vazut si eu primul episod, pare interesant. Sper doar sa nu-l lungeasca aiurea ca-n Lost, Prison Break etc.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus