un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Orange are forme ciudate in cap

20 Sep 2009  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Animale Orange
Ieri am văzut pe la Unirii o mare pisică portocalie umflată, înaltă de 10 metri. Scria Orange dedesubt. “Bravo, a înnebunit Orange”, mi-am zis. Apoi acasă am văzut pe blogul lui Dan Dragomir un anunţ despre noile abonamente Orange, numite Delfin, Fluture şi Panteră. Balonul ăla văzut de mine numai panteră nu era, dar mă rog. Azi la Tineretului la parc se umflase un fluture gigantic, la Victoriei la fel, o fi şi un delfin portocaliu ascuns undeva prin Bucureşti (dacă erau deștepți îl puneau pe un lac gen Tineretului, Cișmigiu, IOR sau Herăstrău).

Nu mă înţelegeţi greşit, iniţiativa aceasta mă bucură. Urăsc denumirile codificate de produse sau servicii. Prefer să spun telefon Touch HD decât T8282, Acer Timeline decât Asus W90VP-UZ008K. Chiar şi agentul 007 avea un nume şi îl folosea cu mândrie. De asta n-am înţeles niciodată politica Nokia de a-şi numi telefoanele prin coduri pe care nimeni nu le mai ţine minte după un an, când încurci uşor N95, N96, N97, N82 şi N81 şi N71. Aşa cum casele de parfumuri se chinuie şi găsesc mereu câte un nume de scene pentru fiecare creaţie a lor, aşa ar putea face toţi producătorii de orice. “Miroși marfă, cu ce te-ai dat? – Cu Burberry P34. – Mişto, am şi eu un P25 pe acasă” sună idiot. “Touch” şi “Beat” nu.

Înapoi la animale. Parcă ar fi începutul unui banc, “un delfin, o panteră şi un fluture erau într-un avion când…“. Intru şi eu pe site-ul Orange, ca să aflu ce fel de animal sunt (probabil “bou”, pentru că sunt abonat Vodafone). Pe site-ul Orange sunt întâmpinat cu măreaţa întrebare “ce forma au dorinţele tale?”. Hmm. În primele 3 secunde de gândire, dorințe cu forme precum “păsărică, Mercedes SLS, burger, sâni, avion” şi alte asemenea mi-au trecut prin minte. Nu le mai ştiu pe toate, dar nu îmi doream un fluture, un delfin şi în mod sigur nu o panteră. Probabil şi dacă aş fi bogat ca Bill Gates şi aş avea deja femei, SLS, avion şi orice altceva mi-aş dori, tot n-aş vrea şi un fluture şi o panteră (delfinii sunt amuzanţi, poate…). Aşa că la capitolul ăsta campania mi se pare un mic eşec.

Dincolo de întrebare, pe site-ul Orange e şi un sondaj stupid rău. Întrebări precum

când ţi se întâmplă ceva extraordinar…

  • îţi suni toţi prietenii şi familia şi le povesteşti totul în cele mai mici detalii
  • îi suni pe cei mai buni 2 prieteni şi îi inviţi pe la tine să le povesteşti
  • trimiţi SMS-uri tuturor din agendă şi îţi schimbi statusul pe messenger

cum apari de obicei în poze?

  • cu telefonul la ureche
  • scriind SMS-uri
  • niciodată fără laptop

te cam fac să te întrebi dacă alţi oameni, atunci când păţesc ceva extraordinar, poate doar scriu pe blog, sau sună doi prieteni şi doar le povestesc ce s-a întâmplat, nu-i şi invită în vizită. Sau își sună nevasta. SMS-uri trimise tuturor din agenda cu siguranţă n-am primit de la alţii, nu că n-ar fi o cale bună pentru a ajunge în spam list-ul meu. Iar în fotografii nu poţi să apari decât cu telefonul la ureche, scriind SMS-uri sau cu laptopul? Înţeleg că de fapt întrebarea este “vorbeşti mult la telefon, eşti zgârcit şi trăieşti doar din mesaje şi bip-uri sau intri chiar şi pe net de pe mobil?”, dar nu putea fi formulată cumva mai inteligent decât prin exemplul cu fotografia?

Auzi, tu ce abonament ai, delfin sau panteră? -Delfin. – Pff, delfinii sunt nişte pămpălăi.

    7 comentarii

  1. Astef de abonamente sunt de mult la Orange UK- probabil ca pur si simplu au luat ideea de acolo- nu s-au gandit cum sa o schimbe la noi. Poate au crezut ca nu isi va da nimeni seama. Ori cum- mie abonamentele mi se par dragute- la 4 euro 120 de min 25 nationale si ceva mesaje mi se pare foarte ok. Tinand cont de faptul ca eu am abonamentul de acum 2 ani cu 3 euro si cu 10 minute incluse =)))

    Eu am vazut in Arad- se dadea jos afisul mare cu tipul din statia de metrou si se punea cel cu pantera- pregatit pentru performanta- asta mi se pare mult mai a catchphrase pentru o bautura energizanta :))

      (Citează)

  2. te-am facut=) sunt pantera domne… ca de obicei imi place cum ai scris si articolul asta; tine-o tot asa

      (Citează)

  3. Delfinul este pus, cum altfel, in piata delfinului. mai bine spus, in fata fostului sediu orange, actual brd.
    Ca o parere personala, denumirile mi se par stupide.

      (Citează)

  4. La Piata Delfinului nu m-am gandit :P

      (Citează)

  5. mi se pare ENORM sa imi ceri pentru 100 de mb de internet mobil 20 de euro (pantera 20). 100 de mb e decent, cred ca nu poate fi vorba de 10 sau 25 de mb ptr cineva care sta cat de cat pe net mobil. asadar, acum n-ai alta posibilitate (internetul mobil separat e 14 euro, daca nu ma insel) decat sa dai 20 de euro ca sa ai 100 de mb. sutele de minute incluse nu ma intereseaza ca nu vorbesc atat.

      (Citează)

  6. 6 euro pentru 500 MB trafic pe mobil, dude. http://www.orange.ro/abonamente-date/mobile-internet-ro.html

    Si Vodafone are acum ceva asemanator. Inainte cereau 6 euro pe 50 MB, acum au crescut la 500 si ei. Pantera are de toate in el, pentru cei care vor un pic din fiecare.

      (Citează)

  7. Ati intrat vreodata intr-un shop Orange?? V-ati interesat inainte sa scrieti prostii pe aici?? Cine va cere 20 euro pentru 100MB internet? 100MB internet la Orange costa 4 euro.
    PS: Mie mi se par atractive ofertele Orange..cele cu animalute :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus