un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cei cu stirile isi bat iarasi joc de noi

27 Sep 2009  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Realitatea avea ieri o ştire importantă pe site: reporterii lor au descoperit, în mai multe zile la rând, marfă expirată aflată la vânzare pe rafturile unui hipermarket din capitală. O pagină întreagă despre cum budinca era expirată, iar angajaţii magazinului au recunoscut că se mai întâmpla din când în când să vândă şi produse trecute de termenul de valabilitate. Surpriză este când, după ce ai citit întreaga ştire lungă de o pagină, descoperi că nu se menţionează nicăieri numele hipermarketului.

Cum poÅ£i spune că faci ÅŸtiri ÅŸi jurnalism în momentul în care nu dai publicităţii cel mai important detaliu? Ce rost are un articol de forma “oameni, atenÅ£ia la produsele expirate!”, în care te dai mare erou care verifică atent prin hipermarketuri ce marfă se găseÅŸte, dacă nu ai curajul să arăţi cu degetul locul în care ai găsit problemele? Realitatea are pe site campanii cu nume sugestive precum “Umilit în România”, “Comunism cu burta goală” sau “Martor ocular” în care vor ca oamenii să-ÅŸi povestească păţaniile ÅŸi problemele, dar tocmai ei nu îşi fac nici măcar datoria de bază. O grămadă de talk show-uri, emisiuni pline de morală ÅŸi demagogie, critică, analize politice la care nu se uită nimeni. Exact la ÅŸtirile care chiar contează, dau chix.

Acum doar s-a întâmplat să fie Realitatea. Nici concurența nu e mai brează la capitolul acesta.

    6 comentarii

  1. era carrefour.daca se uitai la video..vedeai sigla in spate..:)

      (Citează)

  2. confirm, era vb de carrefour

      (Citează)

  3. Vezi..Oricum nu poti da nume la televiziunile de stiri..Si la faza cu pisica in Kaufland cred ca s-a aflat la vreo 2 zile care era hipermarketul.

      (Citează)

  4. Ca sa nu-si ia amenda de la CNA. Ar trebui sa fii suparat pe CNA-ul care da legi de cacat, nu pe televiziunea care le respecta ca sa nu cotizeze. :)

      (Citează)

  5. De ce si-ar lua amenda? Am inteles ca nu vrei sa faci publicitate mascata sau gratuita, dar cand e de rau si tu esti televiziune de stiri, de ce n-ai da pe post? In acelasi sistem n-ar trebui sa mai dea pe post nici numele politicienilor corupti, nici zonele in care traficul e blocat, nici nimic. Sa-ti spuna doar ca e o bomba intr-o statie de metrou, dar nu si care statie, sa-ti spuna ca intr-un restaurant se pune otrava in mancare, dar nu si care restaurant, etc.

      (Citează)

  6. Io’ am lasat televizorul de ceva timp, nu ma mai uit la el. Da stirea asta a fost cea mai penibila : http://teoretic.com/2009/06/13/acum-mai-aveti-incredere-in-televizor/

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus