un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Alienware, de ce?

16 Sep 2009  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

AlienwareN-am înţeles niciodată acest brand, vânzările relativ bunicele pe care le au în străinătate (sunt curios cum se descurcă acum pe criză) şi de ce sunt priviţi ca Rolls-Royce-ul computerelor de gaming. M-am jucat de câteva ori cu configuratorul lor de sisteme, am rămas impresionat de câte componente poţi pune şi de ce lumini şmechere are carcasa, dar mereu concluzia a fost “de ce ai da atâţia bani pe un sistem?”

Acum eMag a adus în exclusivitate în România laptopuri Alienware. Nu orice laptop, ci din cele făcute pentru gaming serios. Două modele a căror configuraţie este stabilită de ei, iar preţurile sunt 9.999,90 lei şi 13.999 lei. N-am înţeles niciodată conceptul de a te juca pe un notebook. OK, Alienware-ul are super procesor, 1 TB stocare, 4 sau 8 GB de RAM şi chiar au înghesuit două placi video nVidia GTX 280 în SLI într-o carcasă de laptop. Cel scump are şi Blu-Ray. Super! Dar probabil la jumătate din bani îţi luai un desktop la fel de performant. Nu e mobil? Laptopul Alienware are 5,3 kg, numai mobil nu se cheamă că este şi oricum m-ar mira ca bateria să ţină mai mult de două ore. Şi până la urma eşti limitat la un display de laptop, pe când la un desktop poţi conecta orice, inclusiv noile monitoare LED de 24 inci (LG W2486L) sau un Dell de 30 de inci sau un televizor.

În plus, nu ştiu alţii cum sunt, dar mie nu-mi plac luminile colorate pe carcasă. Sunt deranjante pe întuneric, chiar atunci când te joci ceva, aşa cum trebuie cu aceste sisteme. Laptopul luminează din diverse locuri, dar desktopurile Alienware sunt parcă şi mai rele, având tot felul de lumini şi moduri de a lumina. Eu m-am uitat şi dacă pot să sting LED-ul de Power de la monitorul LCD, înainte să-l cumpăr, iar la carcasa am dezactivat tot.

    6 comentarii

  1. eu ma joc pe un laptop si sunt foarte multumita. avantajul nr. 1 si motivul principal pt care l-am luat e ca pot sa ma duc cu el la prietenul meu si sa joc si acolo, ca doar nu era sa-si cumpere el doua calculatoare de dragul meu.

    dar nu as da niciodata atatia bani pe un alienware. al meu e un asus si a fost 3600 lei, si oricum mi s-a parut scump ca naiba.

      (Citează)

  2. pai si la asta nu poti conecta un monitor extern sau ce?

      (Citează)

  3. Da, dar tu parca joci WoW, care nu cred ca are niste cerinte chiar asa mari. Si daca ai avea un Alienware, ai cara 5,3 kg pana la prietenul tau? Mai bine cari direct desktopul la acea greutate.

    @Silviu: ba da, dar daca tot conectezi un monitor extern, devine si mai rentabil un computer desktop, nu?

      (Citează)

  4. tot e mai usor de carat ca un desktop, macar pentru ca e mai compact si intra intr-o geanta :P mai ales daca trebuie sa-l cari doar pana la masina..

    dar la alienware un sfert de pret sunt luminitele, ceea ce mi se par bani aruncati pe geam.

      (Citează)

  5. nu stiu cat de util este alienware, m-a tentat si pe mine o data, am renuntat la vederea pretului. eu am avut ani intregi un laptop imens de 17 inch cu piese de desktop si care cantarea 7 kile si nu m-a durut sa il car des la facultate sau birou. deh, pe vremea aia era singurul care avea ecranul bun + configuratia necesara sa imi ruleze aplicatile mele 3d.

      (Citează)

  6. În 3 zile au vândut cele 15 bucăţi aduse iniţial. Acum aduc doar pe comandă. Care criză? :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus