un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Sa ne facem toti programatori de iPhone

28 Aug 2009  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

2 comentarii

Aplicaţia care se afla pe locul 2 în topul celor mai vândute programe pentru iPhone le aduce realizatorilor 6300 de dolari pe zi. Programul e un simplu convertor de unităţi de măsură, din inci în centimetri, din picioare în metri, din livre în kilograme şi tot aşa. Chestii pe care şi Google le face direct în caseta de search (punctul 8). Softul costă 99 de cenţi, e cumpărat zilnic cam de 9000 de oameni şi, după ce Apple îşi ţine partea sa, programatorii iau nu mai puţin de 6300 USD în fiecare zi în această perioadă. via MobileCrunch.

Cum o fi şi asta? Să ştii un pic de programare, să foloseşti SDK-ul pus la dispoziţie de Apple, matematică de cel mai simplu nivel şi gata, ai un program de succes, cu un pic de ajutor şi de la un grafician. Şi te-ai îmbogăţit. Noi de ce ne mai agităm pe aici cu muncă, vânzări, criză, bugete, când soluţia de îmbogăţire pare atât de simplă? Sunt curios dacă e şi vreun român care s-a îmbogăţit din vreo aplicaţie pentru iPhone. Sau la noi n-a venit nimănui ideea?

    2 comentarii

  1. Mai era ala cu aplicatia “I am rich” o chestie care nu facea nimic, da’ absolut nimic, insa costa 1000 de dolari :) Cred ca si aia a adus ceva banuti.

    M-am gandit si eu sa ma imbogatesc de pe spinarea iFonului ca pare simplu, insa trebuie sa platesti la inceput 100 de dolari. Si cum toate planurile de imbogatire trebuie sa inceapa cu 0 investitii ( :)) ) am zis pas :D

      (Citează)

  2. A fost in evz parca un articol despre un gog roman care face vreo 1500 de euro pe luna din chestia asta. Bine, banii astia sunt incomparabili cu 6300 de $ pe zi, dar probabil e romanul care face cei mai multi bani din asta…

    Ps articolul parca se numea “meserii de criza” or so…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus