un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Este Magic!

11 Aug 2009  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Am primit azi pe mână un HTC Magic, telefonul cu Android pe care Vodafone tocmai l-a lansat oficial la noi în ţară. Numele său este bine ales, reacţia mea constantă, indiferent în ce meniu intru sau ce vreau să fac pe telefon, este una de uimire şi bucurie: pur şi simplu nu credeam că Android este aşa de bun. Chiar e magic.

La modul în care se prezintă situaţia, Windows Mobile e mort. WM 6.5 abia aduce mici îmbunătăţiri, iar viitorul Windows Mobile 7 ar trebui să fie ceva cu adevărat extraordinar pentru a face faţă Androidului. Încă mă minunez de faptul că telefonul este foarte stabil, că oricâte programe aş dechide şi închide tot la fel de repede se mişcă interfaţă, de faptul că am sute sau mii de aplicaţii gratuite disponibile prin Android Market pentru cele mai variate taskuri pe care aş vrea să le îndeplinesc prin telefon, că notificările şi lucrul în background merg ca unse, că pot aduce pe ecranul principal, la fel ca pe desktop-ul unui PC, orice aplicaţie, bookmark sau widget. Din punct de vedere al sistemului de operare, al softului disponibil şi al modului în care se mişcă telefonul, arătaţi-l oricărui utilizator de Windows Mobile şi se va converti imediat la Android, iar comparativ cu iPhone, acesta îți oferă și libertatea deplină și lipsa oricăror restricții (chiar și Arrington zicea că a renunțat la iPhone pentru un Magic – link).

Telefonul în sine? Mult mai frumos decât mă aşteptam. Credeam că Magic-ul, numit şi G2, e mai “din topor”. În schimb e micuţ, uşor şi elegant şi vine şi cu o husă dintr-un material tare, ce este sau imită pielea. Ecranul capacitiv face foarte uşoară “butonarea”. Carcasa pare bine închegată şi îmi place formă mai rotunjoară a bazei. Rămâne de văzut cât duce bateria.

Ce nu-mi place, tot aşa la prima vedere: că în mod nativ nu suportă mai multe conturi de Gmail. Îţi aduce perfect emailurile din Gmail, îţi sincronizează calendarele din Google şi contactele, dar doar de pe un singur cont, cel introdus la iniţializarea telefonului. Probabil există vreo aplicaţie prin care să poţi primi notificări despre mai multe conturi şi poate şi de pe Yahoo, rămâne să cercetez. De asemenea, aş fi preferat ca cele 6 butoane reale de sub ecran să fie un pic în relief, pentru a le simţi uşor cu degetul pe întuneric. Dar na, aşa sunt eu, o babă cârcotaşă.

Specificații și detalii pe Vodafone.

    8 comentarii

  1. e 450E cu prelungire pe un an si 469E la liber? sa mai ia putin **** astia de la vodafone ca prea-s nesimtiti.cu alte cuvinte daca ai deja un abonament la ei esti un prost si-ti meriti soarta… diferenta de 200E intre pretul la prima conectare si cel cu prelungire… FFS!

      (Citează)

  2. si stai, ca inca nu ai vazut cum se misca interfata Sense de pe Hero :D btw, oare se poate pune Sense pe Magic? astazi am vazut si eu cum arata HTC Magic, si sincer il prefer Hero-ului la partea de design. singura diferenta notabila intre cele doua e pe partea de joystick, unde Hero castiga dupa parerea mea…

      (Citează)

  3. Da, imi place si mie Magic-ul, e mai rotunjor si sta mai bine in palma. Cred ca se poate pune Sense, hardware-ul e acelasi, trebuie doar portat.

    Eu am Magic-ul negru apropo.

      (Citează)

  4. @add: cam asta e situatia la noi pe piata. Smartphone-urile sunt privite ca ceva premium si cine e dispus sa-si ia are si bani sa o faca. Si iPhone e tot pe acolo, si alte telefoane de la Vodafone. Cu abonament nou oferta este insa surprinzator de buna.

      (Citează)

  5. Vrem review!! M-ar interesa daca poti gasi aplicatii Android similare celor pe care le folosesti pe WM sau mai e de asteptat o perioada.

      (Citează)

  6. Sunt chiar prea multe, asta e problema. Zi-mi ce programe te-ar interesa, ca sa caut. Timpul e totusi limitat si e posibil sa-mi scape diverse programe daca nu am nevoie de anumite chestii in aceste zile.

      (Citează)

  7. Stai linistit, ca le-as putea cauta si eu daca ar fi nevoie. Ma intereseaza parerea ta, daca tu deja ai putea inlocui WM cu Android fara sa renunti la aplicatiile pe care le foloseai pana acum pe Touch HD si la diversele functii din WM.

    M-ar deranja probabil si rezolutia de doua ori si ceva mai mica a ecranului… Cand apare un Android cu Tegra sau Snapdragon si ecran WVGA o sa ma gandesc serios sa renunt la WM.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus