un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Nu ma incanta Google OS

8 Jul 2009  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Sunt dezamăgit de anunţul Google privind faptul că lucrează la un sistem de operare numit Chrome OS, ce va fi disponibil open-source şi a cărui ţintă sunt netbook-urile, laptopurile micuţe ce se vând tot mai bine. Iniţiativă nu e rea, concurenţa nu strică pe această piaţă, aşa că de ce sunt dezamăgit? Pentru că Google are o grămadă de produse într-o continuă dezvoltare, dar îmbunătăţirile aduse lor sunt minore şi rare. Windows 7, ce stă să apară, se pare că va rula foarte bine pe orice netbook actual sau viitor (eu îl rulez pe un laptop modest şi mi se pare extraordinar), iar Google trebuie să investească multe resurse şi mult timp în Chrome OS pentru a putea concura de la egal la egal cu Microsoft.

În condiţiile în care nu tot ce iese din Google se transformă instant în aur, ci au şi ei procentul lor de aplicaţii şi idei ce nu au avut succes, aş fi preferat să se concentreze pe îmbunătăţirea la nivel global a aplicaţiilor pe care le au deja, precum Maps, Latitude, Earth, Gmail, Blogger, Calendar şi altele ce sunt deja utilizate pe scară largă, dar cărora le lipsesc încă multe elemente de bază.

TechCrunch consideră anunţul ca fiind the mother of all bombs on Microsoft.

    5 comentarii

  1. Ce pot spune este ca viitorul suna din ce in ce mai promitator cu aceasta stire, sa-i zicem de senzatia pentru piata OS-urilor. Google au o gama larga de utilizatori, au o gama larga de aplicatii, tot ce le trebuia este un OS nativ sa ruleze acele aplicatii. In plus de asta, cum am citit pe Technologizer, Google se poate apropia foarte mult de useri, mult mai mult decat sunt acum. Este adevarat, se misca greu din punct de vedere al update-urilor, dar nu ma face decat mult mai curios pentru ce or sa scoata. Eu cred ca totul se rezuma la WWW, si incep sa vad acea miscare in masa de la offline la online, iar prin aceasta initiativa totul devine din “in viitor”, ‘in 2010″, totul devine “astazi”.
    Desi daca stam sa disecam aceasta stire nu pare un mare BANG, dar este o miscare interesanta din partea unei companii puternice si inovatoare, iar acest lucru va cauza destule valuri cat sa ii miste pe cei de la Microsoft, ceea ce nu va aduce decat beneficii pentru noi, end-userii. Iar prin faptul ca va fi Open Source deschide si mai multe posibilitati de implementare, lucru bun de altfel.
    Abia astept! Bring it on Google!

      (Citează)

  2. bbcversus – mai, nu cred c-o sa faca nici un val si nici n-o sa fie cine stie ce smecherie… cred ca o sa fie o distributie linux cu ceva aplicatii de la Google.

      (Citează)

  3. Sabotor, tocmai acest lucru o va face populara. Numele Google vinde multe lucruri, chiar si din cele facute inainte de altii. Preferam ca Google sa se concentreze la imbunatatirea produselor existente. Sa faci un OS inseamna o gramada de oameni alocati pe buguri si update-uri si imbunatatiri continue si zilnice, altfel nu faci fata.

      (Citează)

  4. Poate populara in sensul in care si produsele Apple (cu exceptia iPod-ului) sunt populare…. adica or fi ceva fanboy fanatici ce o va considera “the shit” si atat…

      (Citează)

  5. Alte pareri pe net:
    – argumente contra: CrunchGear
    -argumente pro si partenerii anuntati: TechCrunch

    Evident, partenerii nu inseamna nimic. Acei producatori de netbookuri au zis ca da, e o idee buna aparitia unui Google OS si vor studia fiabilitatea sa. Asta ii face parteneri. Daca vor scoate sau nu echipamente e alta treaba. Si nu e suficient sa scoata 2-3 modele, trebuie sa devina OS-ul principal pentru a avea sanse.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus