un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Din Carrefour adunate

19 Jul 2009  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Mă amuză cum în parcarea de la Carrefour majoritatea lumii caută un loc de parcare cât mai aproape de intrarea în magazin, deoarece e de neconceput să meargă pe jos mai mult de 20 de metri până la magazin. Apoi intră în acesta şi merge pe jos probabil câţiva kilometri în total printre rafturile de produse, împingând şi un coş greu plin de cumpărături. Dar distanţa aceea din faţa magazinului trebuie redusă la maxim, ca să nu obosești.

La KFC la case era o familie mai de melteni aşa. Aveau o fetiţă mică. Mama comandă ditamai găleata de pui, iar fetiţa se agaţă disperată de piciorul ei şi o roagă: “Mami, mami! Vreau suc de portocale!” Iar mama, probabil fericită de faptul că fetiţa vrea să bea chestii naturale, se întoarce mândră spre casieră KFC-ului şi îi spune “aţi auzit-o, vrea suc de portocale. Daţi-ne Mirinda la meniu!

Înapoi în Carrefour, concursul acela la care fac reclamă Stefan Bănică şi Andreea Marin mi se pare absolut stupid. Probabil costă o grămadă de bani să facă acele taloane plastifiate transparente şi în atâtea culori, având ca singură şmecherie faptul că atunci când le pui pe un fond roşu vezi dacă ai câştigat ceva. Nu era mai simplu să îţi dea un loz de răzuit, sau altceva mai ieftin de produs? Şi cum poţi fi sigur că nu şi-a oprit casiera taloanele câştigătoare?

La raionul de bere era o tipă care oferea câte o sticlă de Bergenbier pe gratis. Eu am refuzat-o, nu-mi place. Dar a făcut o față de parcă aş fi maltratat o pisicuţă sau ceva. Cred că sunt primul om care a refuzat o bere oferită pe gratis.

În galeria comercială Feeria, chiar în fata caselor de marcat, e un chioşc ce vinde suc natural de portocale, proaspăt stors. Angajaţii cumpără portocalele cu 4 lei/kg din Carrefour, le plătesc la casă, mai fac doi metri până la chioşcul unde le storc şi vând un pahar de suc cu vreo 13 lei. Bună afacere! Mai interesant este că au clienţi care nu-şi dau seama că şi ei ar putea cumpăra portocale şi apoi le pot stoarce singuri. Yes we can!

    4 comentarii

  1. Iti dai seama ca taloanele alea din Carfur sunt verificate mai intai de casiera (sau de cei care le impart casierelor), si eventual daca-i place moaca ta iti da unul cu un premiu simbolic – ca sa nu bata la ochi. Nu stiu la ce s-au gandit, puteau sa le sigileze cumva intr-un plic, sunt usor de citit si fara un fond rosu.

      (Citează)

  2. misto povestioara cu mirinda..cat despre bere cred ca m-as fi adaugat cu usurinta in lista “ciudatilor”

      (Citează)

  3. pai sucul de portocale proaspat stors e la carrefour 5 lei/500 de ml :)) e tinut la gheata, in zona cu legume-fructe…cel putin la orhideea asa e…cat de dobitoc sa fii sa dai 13 lei afara din magazin? :)))

      (Citează)

  4. Nici nu m-am gandit la asta, dar ai dreptate.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus