un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Vreau sa fac sport

12 Jun 2009  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

Mi-e dor de un baschet, ca atunci când jucam în liceu sau chiar şi în facultate. Dar nu mai am cu cine. Cred că nici nu mai sunt în formă fizică bună, ca în liceu când jucam 2 ore în continuu şi abia mă încălzeam.

Am fost săptămâna trecută în Decathlon, un mare magazin de articole sportive din Militari Shopping. Au de toate acolo, pentru toate sporturile şi plăcerile outdoor. Şi le poţi şi încerca. În toate părţile zburdau copilaşi pe trotinete, role, biciclete, skateboard-uri de toate felurile. Poţi să joci ping-pong sau baschet chiar în magazin. Am fost invidios pe toţi puştii ăştia de-o şchioapă înălţime care controlau perfect toate echipamentele. Eu m-am urcat pe un skateboard, mi-au luat avânt şi când am pus şi al doilea picior pe placă, am căzut pe spate cât sunt eu de mare, în mijlocul magazinului. Am renunţat la ideea de a testa un skateboard din acela cu câte o roată în faţă şi una în spate şi articulaţie la centru. Nu vroiam să dărâm vreun raft. M-am plimbat cu câteva biciclete şi am regretat că mi-am vândut-o pe a mea, acum câţiva ani. Cu o trotinetă m-am descurcat până la urmă, dar era mică.

Mâine mă duc să-mi iau role de acolo. M-am încălţat cu unele, aveam probleme în a mă deplasa, a coti, a pune frâna şi a mă opri, dar măcar n-am căzut. Bănuiesc că totul se învăţă. Cu această ocazie probabil voi şti să patinez mai bine şi pe gheaţă. Şi îmi iau şi genunchiere, cotiere, mănuşi şi o ditamai casca de protecţie, căci prefer să nu mă duc la muncă julit şi lovit de la căzături, chit că voi arăta ca un mare ciudat prin parc, aşa blindat.

Am văzut în Decathlon arcuri. De mult vroiam să merg la tir cu arcul. Mă gândeam în acel raion că dacă aş avea o casă şi curte, în mod sigur mi-aş lua un arc şi o ţintă mare. Şi poate şi o ţintă de darts şi un coş de baschet. Nu-i înţeleg pe cei ce au curte şi nu se bucură la maxim de ea.

Dar nu am timp şi nici bani. Şi poate multe doar zic că mi-ar plăcea să le fac, dar m-aş plictisi repede sau m-aş da bătut în fata efortului. Sper că rolele să fie un început bun.

    8 comentarii

  1. Foarte bine ca iti iei si echipament de protectie!
    Numai la noi parintii sunt atat de iresponsabili incat sa isi lase copiii pe role si pe bicicleta fara echipament de protectie, dar nu am ce sa cer atat timp cat de multe ori si tata/mama se plimba pe role la fel cum e si copilul de langa.
    Merg des prin IOR, si intr-o zi am vazut doi copii pe role, si cu tot ce trebuie pentru protectie. Ca sa imi dau seama cu dezamagire ca erau straini! Tocmai cand incepusem sa cred ca parintii romani mai au o sansa de a se numi parinti.
    Si sa nu aud ca rolele costa atat, si echipamentul de protectie e de x ori mai mult. De fapt rolele inseamna role SI echipament de protectie. Daca nu suntem in stare sa rationam asa, mai bine jucam sah, cu pensionarii.

    In rest, distractie placuta :D

      (Citează)

  2. Echipamentul de protectie nu e scump, cele pentru incheieturi incep pe la 40 de lei setul, iar o casca e cam tot pe acolo. Dai pe role de vreo 3 ori mai mult.

    Eu am fost mirat sa aud ca oameni de varsta mea mi-au spus “cum sa-ti iei ma casca? mai vezi pe cineva cu casca pe role? o sa fii un mare ciudat, ditamai omul si blindat de protectii“. Nu e cool sa te protejezi, mai ales la cap. Si asta venind de la oameni de 25 de ani. Mie nu-mi pasa ca voi fi cool sau nu, dar pentru copii probabil ca acest lucru primeaza.

    Eu am mai vazut copii cu protectie si casca, dar cam 25% asa. Nu exista o educatie in acest sens. In filme ii vezi pe toti americanii ca poarta astfel de protectii, e ceva implicit la ei.

      (Citează)

  3. atat va mai alintati amandoi, luati-va casca si cotiere si cand mergeti la alergat. sau la basket, ca tot ziceai ca ai vrea sa joci

      (Citează)

  4. Ma regasesc si eu perfect aici. Si mie imi e dor de orele de baschet din liceu si primul an de facultate. La fel, nu stiu unde, cu cine si cat mai sunt eu in stare din punct de vedere fizic. Mai faceam abdomene si ma indoiam aproape in fiecare seara, dar de vreo doua luni… mai nimic. Pe bicicleta n-am reusit niciodata sa invat sa merg. Si, dupa ce era sa ma nenorocesc pe mine si sa-i nenorocesc si pe altii cazand peste cu bicicleta, am inteles ca nu e de mine.

    Solutia ramasa: rolele, desi nici pe alea nu ma descurc nici acum prea bine si probabil nu voi reusi niciodata sa folosesc frana. Probabil altii ma vad caraghioasa rau. Dar pentru mine e distractiv cu rolele. Echipament de protectie al meu nu am inca, desi m-am suit pentru prima data pe role in vara lui 2005 si am rolele mele din toamna lui 2006. Am tot zis ca imi iau si eu (si stiu ca nu sunt scumpe, ca am studiat destule in magazine), dar mereu am tot amanat si am continuat sa merg cu cotiere, genunchiere si manusi imprumutate sau fara… iar casca nici nu stiu sa aiba careva.

      (Citează)

  5. Am inteles ca skate-ul ala cu articulatie pe centru este cel mai usor de folosit, am vazut o fetita de 4-5 ani pe asa ceva.
    Bafta cu rolele! Eu ma tot gandesc sa-mi iau, dar tot ezit, mi-e teama ca nu o sa ma descurc.

      (Citează)

  6. Casca mi se pare cea mai ok parte din echipamentul de protectie. In ceea ce priveste cotierele, genunchierele, etc, mi se par totusi cam exagerate, mai ales pentru un adult.. am avut cand eram mic de tot, apoi prin generala am renuntat la ele si chiar daca am mai cazut nu mi-au iesit matele :) Acum nu prea mai cad cand merg cu rolele…

    Tin minte cand eram mic si jucam fotbal pe asfalt, mereu aveam genunchii facuti praf, si cand ma gandesc acum in urma, nu-mi pare rau ca nu aveam genunchere ! :)

      (Citează)

  7. Mi-am luat azi role din Decathlon, marca Fila la 280 de lei. Protectii 65 de lei, casca 50 de lei (de la raionul de biciclete). Am fost un pic prin parc, trebuie sa gasesc o zona fara oameni si cu asfalt bun si sa ies mai des.

    @Lady Io: cele mai ieftine in Decathlon (de incepatori) sunt unele Fit3 la vreo 230 de lei. Asa ca daca le iei si dupa mult efort tot nu te descurci, nu sunt chiar atat de scumpe.

    @Pastia: si eu la fel eram in copilarie. Am mers mult cu bicicleta si mai aveau julituri de la cazaturi sau de la fotbal si baschet. Nu ma sperie acestea. Am luat acum protectiile pentru ca nu mi se pare frumos sa ma duc la munca cu pielea luata de pe brate si cu vanatai si cu cotul julit, mai ales ca toata ziua am diverse sedinte cu sefii sau mai intalnesc cate un client. Dupa ce invat sa merg mai bine renunt la ele.

      (Citează)

  8. Daca ar fi vorba doar de julituri ar fi bine, dar poti sa iti nenorocesti zdravan genunchii daca nu ai protectie, se poate ajunge sa ai nevoie de operatie. De cazut in cap mai rar, si acolo casca poate chiar sa nu te ajute, dar de cazut in maini, genunchi, o gramada (cate cioburi si pietricele nu mi-am scos din mana cand eram mai mica…)

    Eu am primit o bicicleta de ziua mea (cu avans de vreo 2 luni) si o sa ma folosesc de ea, sper ca sa ma plimb prin zona, mers la posta, cumparaturi mai mici.

    Pe aici oamenii merg o gramada pe bicicleta, role si altele dar pe toti ii vezi cu tot echipamentul necesar. Poate si pentru ca daca tot te apuci de un sport, macar sa-l faci cum trebuie

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus